Winst dankzij teamspirit en “Loerende Lester”

Nieuws

FC Uitgeest wint dankzij teamspirit en “Loerende Lester”

Het was misschien tegen De Zouaven niet zijn beste wedstrijd maar wel één waarin hij misschien wel de belangrijkste goal van het seizoen scoorde. Lester Half, topscorer van beroep en volgend seizoen te bewonderen bij de buren Odin’59. FC Uitgeest had vandaag niet goed gevoetbald. De spanning van het moeten winnen was voelbaar en merkbaar, maar het team bleef verbeten jagen op die ene goal. Net op het moment dat niemand meer geloofde in een overwinning en de scheidsrechter al bij wijze van spreken zijn fluit naar de mond aan het brengen was om af te fluiten, was er nog die ene wanhopige bal naar voren. Daar was het, dat ene moment waar Lester de hele wedstrijd op had geloerd. Een verdediger die de snelheid van de bal net niet goed inschat en de slimme Lester die achter de man kruipt, de bal in de voeten krijgt en onbarmhartig uithaalt. 1-0. Vrijwel direct na de aftrap floot de uitstekende leidende de Groot voor het einde. De ontlading en vreugde aan de kant van groen en geel was groot. Het kampioenschap weer een beetje dichterbij.

FC Uitgeest startte met Tinus Putter voor de nog steeds geblesseerde Emiel Sinnige, die overigens hardnekkige pogingen doet om weer wedstrijdfit te worden en Thomas Sinnige voor de geschorste Nino Marchena. Dat Zouaven zeker niet was gekomen om de punten zomaar in de schoot van FC Uitgeest te werpen werd al snel duidelijk. Met goed verzorgd spel werd het doel van FCU gezocht. De thuisploeg had het moeilijk maar wist zich toch voorzichtig onder de druk uit te spelen. Zo was het Lester Half die in de 28e minuut voor het eerst van zich liet spreken met een prachtig schot. De beste kans was daarna voor Jorn Brouwer die alleen voor keeper  van Loon de bal net niet lekker op de voet kreeg waardoor de bal over het doel ging in plaats van erin.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien zij het dat de gastheren langzamerhand de druk op de verdedigingslinie van De Zouaven opvoerde. Het leidde tot een serie corners voor FCU en een paar kopballen op het doel. Schrik was er ook. Zomaar plotseling in de 76e minuut, spits van Tricht die helemaal alleen voor keeper Sven Koning opdook maar gelukkig voor alles wat FC Uitgeest was overschoot.

Zonder goed te spelen knokte de thuisploeg zich keer op keer een weg naar voren maar helaas ging daarbij veel fout. Het moest zelfs nog oppassen dat het niet tegen die ene tegentreffer aanliep maar ook vandaag liet de verdediging van FC Uitgeest zien uit het goede verdedigende hout te zijn gesneden. Tot dan dat ene “Loerende Lester” moment in de 94e minuut. 1-0. Het kon weleens een hele belangrijke zijn. Volgende week tegen concurrent  West Frisia. Maar dan wel lekker met twee punten voorsprong. Ik ga vol vertrouwen heen. Komt u ook?

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Jong, Vrouwe, Groen, T. Sinnige, Olgers, Smit ( 73e Aroma), Putter, Yeboah ( 65e Duijn), Brouwer, Half.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Stan Vrouwe

Al wekenlang speelt hij ijzersterk en is hij in het centrum van de verdediger een van de rotsen in de branding. Mede door zijn toedoen heeft FCU de minst gepasseerde verdediging in de tweede klasse A. Vandaag door de jury op waarde geschat en unaniem gekozen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.