Wat Houdini kon, kan F.C. Uitgeest ook!

Nieuws

Op het prachtige voetbalcomplex van SV Hillegom speelde FC Uitgeest gelijk tegen laagvlieger SV Hillegom. Eindstand 1-1 tot stand gekomen in de laatste minuten van de wedstrijd door een ontsnapping act waar zelfs Houdini trots op zou zijn geweest.

FC Uitgeest startte met Margel Muzo in plaats van Tinus Putter die tijdens de warming up geblesseerd moest afhaken. In de spits was dit keer een plaats ingeruimd voor Augustine Yeboah. Tomas Duijn verving de afwezige Dennis de Wit en ook Jorn Brouwer startte vandaag in de basis.

Beide teams gingen fanatiek van start maar dat resulteerde voor beide teams in weinig tot geen kansen in de eerste helft. Veel balverlies en gehaast spel van beide kanten. SV Hillegom nam geleidelijk iets de overhand. Spits De Jong van SV Hillegom draaide handig weg op rand strafschopgebied maar schoot naast. In de 30e minuut van de wedstrijd kwam rechtsbuiten Ryan van SV Hillegom gevaarlijk door, zijn voorzet werd door Stan Vrouwe ternauwernood tot corner verwerkt. FC Uitgeest deed in de 33e minuut van zich spreken. Uit een vrije trap van Kick Smit kreeg Jordy Duijn de bal voor zijn voeten, zijn schot werd door keeper Braggaar tot corner verwerkt. Uit de corner kopte de mee opgekomen Stan Vrouwe over. In de 36e minuut sloeg even de vlam in de pan. Na een overtreding op Jelle Hopman gaf scheidsrechter Oosterlaken voordeel maar voor de daarop volgende overtreding floot de leidsman wel. Maar op hetzelfde moment reageerde Jelle Hopman zijn frustraties af op zijn tegenstander. Natrappen oordeelde scheidsrechter Oosterlaken. Rood was het gevolg. FC Uitgeest met 10 man met nog bijna een uur te spelen. Mike Olgers nam de linksback positie over en deed dat uitstekend.

In de tweede helft kwam de thuisploeg iets beter uit de startblokken zo leek het. In de 51e minuut leidde dat tot een miraculeuze scrimmage voor het doel waarbij uiteindelijk Paul Roos de bal kon grijpen. In de 56e minuut was het raak voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterkant eindigde bij linksbuiten Van Dongen van SV Hillegom omdat Tomas Duijn uitgleed in het strafschopgebied. Van Dongen aarzelde niet. Zijn schot verdween, na een lichte touche door Tomas Duijn, vlak onder de lat onhoudbaar voor keeper Paul Roos. Het spel ging over een weer maar tot veel echte kansen kwam het niet. In de 68e minuut een dubbele wissel voor FC Uitgeest. Mike Adrichem en Mark Dijkkamp in plaats van Augustine Yeboah en Margel Muzo. FC Uitgeest gaf het niet op en begon met 10 man de druk op te voeren. Uit een vrije trap van Kick Smit belandde de bal via Paul Groen bij Stan Vrouwe. De bal daalde echter net niet snel genoeg om tot een goed schot te komen. Trainer Florian Wolf wisselde in de 79e minuut voor de derde maal. De teruggekeerde Lester Half verving Jorn Brouwer. Lester Half liet direct van zich spreken maar zijn schot eindigde in het zijnet. In de 88e minuut leek het doek definitief te vallen voor FC Uitgeest. Na een splijtende dieptepass op rechterspits Ryan moest Mike Olgers handelend optreden. Onreglementair oordeelde scheidsrechter Oosterlaken. Overtreding op een doorgebroken speler dus rood. FC Uitgeest met 9 man, een onmogelijke opgave of……..
In de blessuretijd zet FC Uitgeest toch nog alles op alles. In de 92e was het Mike Adrichem die sterk doorzette zich goed vrijmaakte en een puntgave voorzet afleverde. Deze bal was een prooi voor de onverwoestbare Jordy Duijn die vallend de bal binnen kopte. Met 9 tegen 11 toch nog een punt uit het vuur gesleept. Een ware Houdini-act?  Nou een beetje dan, het eindigde tenslotte in 1-1.

De Reservebal

FC Uitgeest: Roos, T. Duijn, Groen, Vrouwe, Hopman, Smit, Olgers, Brouwer, Muzo (68e Dijkkamp) Brouwer (79e Half), Yeboah (68e Adrichem), J. Duijn.