Waar zijn ze gebleven, de mandekkers van weleer?

Nieuws

F.C. Uitgeest herstelt zich en …leert!

Het is de 76e minuut. F.C. Uitgeest koestert tegen de tien van S.V. Hoofddorp een volkomen verdiende 0-1 voorsprong. Natuurlijk had het op dat moment al drie of vier nul moeten zijn voor de gasten. Maar dan? Een voorzet van links in een vol Uitgeester strafschopgebied en ééntje van de tegenpartij die op twee meter van het doel totaal ongedekt vrij staat. Geen FCU’er te bekennen en een niet roepende keeper die blijft staan. Linksbuiten van Rijn lacht zijn tanden bloot en tikt simpel binnen. 1-1. Mandekken, je ziet het steeds vaker, lijkt een verdwenen vaardigheid te zijn. Waar zijn ze gebleven? Bertie Vogts, Ronald Spelbos, Wim Suurbier, spelers die alles uit de kast haalden om de tegenstander maar niet aan de bal te laten komen. Bij F.C. Uitgeest in ieder geval even niet.

F.C. Uitgeest startte met middenvelder Emiel Sinnige op de rechtsbakplaats en Tinus Putter in een controlerende rol op het middenveld. Een even verassende als juiste keuze van trainer Florian Wolf want ze speelden allebei een goede wedstrijd.

F.C. Uitgeest begon overdonderend aan de wedstrijd. Al na vier minuten lag de bal achter keeper Partoesoebroto. De bij vlagen ongrijpbare Margel Murzo snelde niet voor het eerst vandaag, zou later blijken, langs rechtsback Steffens van Hoofddorp, leverde een puike voorzet af waarop Jordy Duijn koelbloedig binnen tikte. 0-1. Natuurlijk liet de thuisploeg het er niet bij zitten. Het gevolg was een uiterst levendige, leuke en sportieve wedstrijd met kansen over en weer waarin twee ploegen onvoorwaardelijk gingen voor de overwinning. Misschien een klein onsportief smetje in de 30e minuut? Bij een duidelijke blessure van Kick Smit raakte de thuisploeg onderling verdeeld over de vraag of de bal nu wel of niet uitgespeeld moest worden. Belachelijk want, ongeschreven regel heren, uit die bal.

Na weer een fraaie passeeractie van Margel Murzo in de 32e minuut had Jordy Duijn de mogelijkheid om zijn tweede van de dag te maken. Helaas zat er nog net een Hoofddorper been tussen. In de 38e minuut leek de beslissing te vallen. Een domme actie van de Vetten, die maar bleef foeteren op de goed leidende scheidsrechter Persoon, leverde hem twee keer geel op waarna een boetetocht naar de kleedkamer volgde. Nog twee keer voor rust kregen de gasten uitgelezen kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar zowel Jorn Brouwer als Jordy Duijn slaagden er niet in keeper Partosoebroto te passeren.

De tweede helft gaf een strijdlustig Hoofddorp te zien. De thuisploeg weigerde te capituleren en F.C. Uitgeest slaagde er niet in, door zelf te scoren, om elke hoop op de gelijkmaker te ontnemen. In de 76e minuut kreeg de thuisploeg dan alsnog loon naar werken.1-1.

Natuurlijk was er na afloop de teleurstelling over het verlies van twee punten maar ook gematigde tevredenheid over het vertoonde spel dat in ieder geval ten opzichte van de vorige week een stuk frisser oogde. Maar ja, mandekken? Trainer, plak dinsdagavond in een oefenpartij spelers met Duck tape aan elkaar zodat ze letterlijk ervaren hoe het is om aan een man te kleven. Dat zal ze leren!

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, Hopman, Vrouwe, Groen, E. Sinnige, Smit (75e de Wit), Olgers, Putter, Murzo (84e Augustine), Duijn, Brouwer (70e Bilal).