Voorbeschouwing seizoen 2017 / 2018

Nieuws

F.C. Uitgeest, weer een mooi seizoen?

 Zondag 7 mei 2017 was een gedenkwaardige dag in de geschiedenis van F.C. Uitgeest.

Daar in IJmuiden werd tegen het vijandig gezinde Stormvogels met een klinkende 4-1 overwinning het kampioenschap van de tweede klasse A binnen gehaald.

Voorwaar een prachtige prestatie, bereikt na een goed seizoen waarin weliswaar wisselend gepresteerd werd maar waar vooral inzet, passie en onvoorwaardelijke loyaliteit aan elkaar bepalend waren voor het slagen in de missie om kampioen te worden. De beloning was terugkeer in de eerste klasse en dat is ook de plaats waar het vlaggenschip van een club als F.C. Uitgeest thuishoort. Nu, in zijn tweede seizoen bij F.C. Uitgeest, wacht trainer Florian Wolf de uitdagende taak om van het team een “duurzame” eersteklasser te maken.

Hij zal dat in ieder geval moeten doen zonder zijn topscorer van het vorige seizoen. Spits Lester Half besloot de overstap te maken naar een hoger niveau namelijk naar buurman en derde divisionist Odin’59 in Heemskerk. Mogelijke vervanger is Mike Adrichem die van De Kennemers is overgekomen. Leuk is ook de terugkeer van Jelle Hopman naar de club van zijn jeugd. Eveneens teruggekeerd naar het oude nest is de talentvolle keeper Mike Schröder. Hij is vast van plan de concurrentie aan te gaan met vaste doelman Sven Koning en nieuwkomer Paul Roos (Reiger Boys)

Een opvallende nieuwe speler is ook Margel Muzo ( Almere City, FC Dordrecht, Odin ’59). Margel is een snelle buitenspeler die in ieder geval tijdens het ICGT liet zien een aanwinst te kunnen zijn.

Al met al kijkt trainer Florian Wolf uit naar het nieuwe seizoen en ziet het wederom als een uitdaging om het uiterste uit zijn selectie te halen.

“Natuurlijk ga ik in ieder geval voor handhaving maar mogelijk ook meer. Ik bedoel je wilt toch altijd in het linker rijtje staan en als ik kijk naar de clubs in de eerste klasse zijn er genoeg ploegen tegen wie we een kans hebben. Uiteraard ook teams, ik heb er inmiddels een flink aantal gezien, waar het heel moeilijk tegen gaat worden, simpelweg omdat die clubs verder zijn in hun ontwikkeling en veel individuele kwaliteiten in huis hebben. De voorbereiding verliep niet helemaal vlekkeloos vanwege blessures en afwezigheid van spelers. Vooral achterin. Maar ik zie de afgelopen weken echt verbetering. Ik verwacht ook dat er uiteindelijk een groep spelers is die dicht tegen elkaar zit. Spelers die vorig seizoen al goed waren maar ook met nieuwelingen en spelers die uit de eigen jeugd zijn gekomen zoals bijvoorbeeld Rens Brouwer, Bram Dekker en Mike Beentjes. Ook in het tweede elftal zijn er jongens die kunnen doorgroeien. Duidelijk is wel dat we nog meer moeten brengen dan vorig seizoen. Het gaat allemaal net even sneller dus zowel tactisch als technisch zullen we stappen moeten maken. Dat kan ook, is mijn overtuiging. De beleving is goed en de jongens willen graag vooruit. Ik ben voorzichtig optimistisch en verwacht absoluut dat we ons kunnen handhaven”.

Zondag 24 september is om 14:00 uur de eerste competitie thuiswedstrijd van F.C. Uitgeest.
Op bezoek komt Legmeervogels. Het zal een mooi indicatie geven van hoe F.C. Uitgeest er dit seizoen voor staat.
Wie weet wordt het weer een mooi seizoen!

 

De Afvallende Bal.