Voorbeschouwing bekerwedstrijd FC Uitgeest 1 – Fortuna Wormerveer.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeschouwing FC Uitgeest 1 – Fortuna W. 1 op donderdag 25 oktober

Aanstaande donderdagavond, aanvang 20.00 uur, speelt FC Uitgeest thuis tegen Fortuna W. uit Wormerveer na de poulefase in de eerste ronde van de KNVB Bekercompetie. 

De ploeg uit Wormerveer is niet echt een onbekende voor FC Uitgeest. In het afgelopen seizoen werden zij kampioen van de 1e klasse. De wedstrijden tussen beide ploegen waren spannende en pittige wedstrijden in het vorige seizoen. In Wormerveer won Fortuna met 1-0 en in Sportpark de Koog stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. Meer wedstrijdstatistieken zijn te vinden op de Teampagina van FC Uitgeest 1 https://www.fcuitgeest.nl/match-details/?wedstrijdcode=13218894 In de Hoofdklasse doet Fortuna het redelijk 8 wedstrijden gespeeld en 8 punten. FC Uitgeest staat momenteel op een goede 4e plek in de 1e Klasse A. De ploeg van Ton Pronk heeft in de competitie nu 5 wedstrijden gespeeld en 10 punten.

 

De KNVB Bekercompetitie is voor beide ploegen een interessante wedstrijd. Hoe staan beide ploegen er momenteel voor en wat is de ambitie van beide ploegen in de Bekercompetitie. We zullen het donderdagavond gaan zien op het sportpark De Koog. We hopen op veel belangstelling van de supporters uit Wormerveer en uit Uitgeest. Na afloop van de wedstrijd bent u van harte welkom in het clubhuis van FC Uitgeest. De toegang voor deze wedstrijd is gratis!

De wedstrijd staat onder leiding van de bekende scheidsrechter Roelof Luinge.

De 63-jarige Roelof Luinge uit Bussum fluit nog wekelijks een wedstrijd waarbij hij 22 voetballers een sportieve dag bezorgt én ze in het gareel houdt. Vriend en vijand zijn het erover eens dat Roelof Luinge gezag uitstraalt en dat je hem geen kunstjes moet flikken. Dat was al zo toen hij op het hoogste niveau floot en is nu nog steeds bij de amateurwedstrijden die hij leidt.

De arbiter uit Bussum leidde zijn laatste topwedstrijd op 6 mei 2010: de bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax. Hij debuteerde in de eredivisie op 29 oktober 1983: NAC – VVV. De Bussumer leidde een recordaantal van 845 officiële wedstrijden en daarnaast 94 Europese duels. Hij heeft slechts acht interlands op zijn conto, aangezien hij in de pikorde achter Mario van der Ende stond.