Uitgeest is ‘goed’ maar niet goed genoeg.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk is er nog geen wedstrijd geweest waarin FCU een tegenstander trof die echt beter was. Toch staat de teller na zes wedstrijden maar op zeven punten en dat hadden er meer kunnen en moeten zijn. Ook vandaag, op een winderig sportpark De Koog, tegen het fysiek sterke AFC’34 had een beter resultaat op zijn plaats geweest maar twee ietwat gelukkige doelpunten van de Alkmaarders deden vandaag de thuisploeg, ondanks inzet en goede wil, de das om met een 1-2 nederlaag als gevolg. Lees verder:

FCU kon vandaag weer beschikken over stoere verdediger Mats Idema waarmee het sterke centrale verdedigingsduo Vrouwe/Idema weer in ere hersteld is. De harde wind uit het Noorden maakte goed voetbal lastig. Het gevolg was een matig eerste half uur van beide ploegen met veel balverlies en niet aankomende passes. Kleine kansen waren er onder andere voor de loeisterke aanvaller Charik van AFC’34 en een wegglijdende Jordy Duijn. Direct na rust was het raak voor de thuisploeg. Een fraaie combinatie opgezet door Rens Brouwer bracht de bal bij broer Jorn die tekende voor het hoogtepunt van de wedstrijd door met een fraaie steekbal Jordy Duijn alleen voor de keeper te zetten. Jordy faalde niet. 1-0

Niets aan het handje zou je zeggen maar het fortuin keerde. Een afgeslagen bal belandde in de 51e minuut op de rand zestien voor de voeten van Rijssel die de bal iets omhoog wipte waarna de bal pardoes achter de kansloze Danny Adrichem verdween. 1-1. De kelk van misfortuin was echter nog niet leeg gedronken want nog geen drie minuten later kreeg spits Charik de ingeving om de bal in het strafschopgebied met een hakje binnendoor te spelen en daarmee, de overigens weer goed keepende, Danny Adrichem volkomen verraste. 1-2.

FCU drong natuurlijk aan maar de beste kansen waren toch voor AFC met bijvoorbeeld een schot van Vrenegoor tegen de lat. De thuisploeg stelde daar, nu met de felle wind tegen, niet zoveel meer tegenover. Je hoopt dan o.a. op bevliegingen van routinier Jorn Brouwer of 18-jarig talent Thijn Ursem (die veel meer in zich heeft dan hij de afgelopen wedstrijden laat zien en misschien wat intuïtiever moet gaan voetballen) maar die kwamen niet. Dus was het vandaag niet goed genoeg. Zondag a.s thuis de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp. Winnen lijkt nodig om weer een beetje te klimmen op de ranglijst en het sjachrijn te verdrijven.

FC Uitgeest: Adrichem, R.Brouwer, Vrouwe, Idema, Uit den Boogaard, van Eeerden, Olgers, Schilp, J.Brouwer, Ursem, Duijn.

Baukkum en Krookspeler van de wedstrijd: Thijs van Eerden

Twintig jaar, telg uit een Uitgeester voetbalfamilie  en inmiddels een vaste kracht in het eerste elftal van de club. Bikkelend, sjouwend, de tegenstander tergend doet hij zijn werk vol verve op het middenveld. Ook vandaag weer. De jury zag het en beloonde hem met de eretitel Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.

Tekst: Afvallende Bal