Taaie “Tano”Vrouwe matchwinnaar in Wormerveer.

Nieuws

 

 

 

U

 

Uw Afvallende Bal weet veel van de spelers van FC Uitgeest zeker als ze al jaren in het eerste spelen. Maar vlak voor de wedstrijd hoorde ik iemand “Tano” roepen tegen een speler die ik gewoon ken als Stan Vrouwe, onze onverwoestbare aanvoerder. Nieuwgierig geworden meldde ik me aan de zijlijn bij vader Cock Vrouwe in de hoop een spannende en diepgravende verklaring te horen voor deze bijnaam. Alleen, die was er niet . Het was gewoon een verbastering van voor- en achternaam. Geen interessante verwijzing dus bijvoorbeeld naar Joe Bastos, spijkerharde verdediger van Uruguay op het WK van 2002 die de bijnaam “El Tano” had en waar vader Vrouwe ooit een handtekening van had gehad op het ICGT. Niet dus. Maar hij “Tano” was het dus wel die in de 81e minuut de beslissende 1-2 op de schoen had in de derby uit bij Fortuna Wormerveer. Daarmee kreeg FC Uitgeest een even verdiende als zwaarbevochten zege en lijkt het team van Hilmar de Groot wel veilig.

FC Uitgeest startte verassend genoeg met de 15 jarige Max Walbeek in het doel in plaats van de vaste keeper Danny Adrichem. En.. dat keepen zou hij gedurende wedstrijd uitstekend doen. David de Meij was weer terug van een blessure. De eerste tien minuten moest FCU volledig in de overlevingsstand. Met gevarieerd en creatief aanvalsspel werden de gasten teruggedrongen. Vooral Mike Beentjes had aanvankelijk veel te stellen met Fortuna-talent Danyl Plasmeijer (onthoudt die naam) die niet te houden was. De 1-0 in de 15e minuut van spits Wigman was dan ook meer dan logisch. Maar FC Uitgeest reageerde gevat en al in de 18e minuut was Mike Beentjes dicht bij de gelijkmaker maar hij zag zijn bekeken lob net over het doel verdwijnen. De gasten herstelden zich in deze fase knap en gingen zowaar mee voetballen met Fortuna. Het gevolg was een hele leuke wedstrijd met kansen over en weer van twee ploegen die de aanval zochten. Vlak voor rust kwam FC Uitgeest op gelijke hoogte. Een voorzet werd binnengelopen door Tinus Putter. 1-1.

Na rust was het FC Uitgeest dat het spel dicteerde. Zo was het wonderbaarlijk te noemen dat in de 51e minuut na een scrummage voor het doel van keeper List de bal niet in het doel belandde. Uiteindelijk viel de goal dan toch. De vrijgelaten Stan Vrouwe kreeg in de 81e minuut de bal pardoes voor de voeten en knalde beheerst raak. 1-2. Daarna was het billen knijpen want de thuisploeg gooide er een furieus slotoffensief uit met als uiterste beloning een terecht gegeven strafschop in de 94e minuut. Doelpuntenmaker Wigman ging er eens goed voor staan maar knalde de bal huizenhoog over. Zo bleef het bij 1-2 en was “Tano” de gevierde man. Bij wijze van eerbetoon doet uw Afvallende Bal er uit respect een woordje bij. Onze Stan Vrouwe heet vanaf nu “El Tano”.

De Afvallende Bal.

FC Uiteest: Walbeek, Beentjes, “El Tano” Vrouwe, Uit den Boogaard, Hamaker, Putter ( 82e Zeeuw) , van Eerden (82e Idema), Smit (67e  van Rossum), Duijn, van den Booren (67e Olgers), de Meij (32e J.Brouwer).