Stroef FC Uitgeest wint

Nieuws

 

 

 

Het is net als schaatsen op natuurijs. Je kijkt er lang naar uit en als het eindelijk zover is stap je heel verwachtingsvol in je schaatsen en gaat het ijs op. Maar dan? Die eerste slagen, die eerste minuten, lijkt het wel of je het nooit eerder gedaan hebt. Zo ongeveer laat het eerste optreden van FC Uitgeest na de winterstop zich vergelijken. Uit bij Zaanlandia werd met 1-2 gewonnen maar niemand zou verbaasd hebben moeten opkijken als het een gelijkspel was geweest of misschien wel een nederlaag. Het laatste had gekund, zeker nadat in de 73e minuut bij een 1-1 stand, doelman Sem Bleeker net buiten de zestien spits Kok vloerde en er met geel genadig afkwam.

FC Uitgeest startte zonder de zieke Dennis de Wit. Zijn plaats werd verdienstelijk overgenomen door Mike Beentjes. In de spits was er ruimte gemaakt voor de weer teruggekeerde Lester Half die begrijpelijk wat ritme miste. Dat komt wel goed. Het ging ten koste van Jordy Duijn. Op het middenveld was Kick Smit vervangen door Daan Hamaker.

Het leek allemaal goed uit te pakken want de eerste twintig minuten werd Zaanlandia overklast door een vlot combinerend FC Uitgeest. De treffer in de 10e minuut was dan ook logisch. Een voorzet werd steenhard ingekopt door Daan Hamaker die de bal via Zaanlandia speler Desser in het doel zag verdwijnen. 0-1. Jorn Brouwer en Lester Half hadden daarna kansen om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien maar slaagden daar niet in. Vreemd genoeg raakte FCU het daarna helemaal kwijt. Passes werden onzorgvuldig en iedere bal viel voor een zwarthemd en niet voor geel. Bijna was het toch 0-2 maar een enorme pegel van Daan Hamaker spatte uiteen op de lat. Zaanlandia werd steeds sterker en had in de 39e minuut al naast FCU kunnen komen waren het niet dat de inzet van Kok tegen de paal belandde. Drie minuten later was het toch raak. Een daverend schot van de Graaf liet keeper Sem Bleeker kansloos. 1-1

In de tweede helft was Zaanlandia lange tijd heer en meester. De ploeg uit Zaandam slaagde er echter niet in om deze sterke fase te verzilveren. FC Uitgeest bleef loeren op de counter en werd vooral door Max Dekker steeds gevaarlijker. Nadat doelman Sem Bleeker dus gespaard was door de arbiter was het in de 82e minuut een domme overtreding van Kesser die een strafschop opleverde. Jorn Brouwer faalde niet van elf meter. 1-2.

Zo werden uiteindelijk in een stroeve wedstrijd toch nog drie punten meegenomen. FC Uitgeest blijft daardoor op vierde plaats en belangrijker nog, binnen gezichtsafstand van de koploper JOS Watergraafsmeer de volgende tegenstander op sportpark De Koog. Wie weet? Komt dat zien op zondag 27 januari.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Vrouwe, Idema, T,Duijn, Hamaker, Olgers (79e J.Duijn) , Brouwer, Putter, Half, Dekker.

Foto: Marianne Jonker