Stroef FC Uitgeest niet langs Legmeervogels

Nieuws

 

 

 

FC Uitgeest heeft in het treffen op eigen veld met Legmeervogels niet de volle winst kunnen behalen. Na 90 minuten en een beetje stond de stand 1-1 op het bord. Met gemengde gevoelens werd de kleedkamer opgezocht.

Onder het motto “never change a winning team” startte Trainer Ton Pronk vandaag weer met dezelfde basis elf als vorige week tegen LSVV. De wedstrijd was nog maar net op gang of de eerste schermutselingen waren een feit. In de tweede minuut trapte keeper Sem Bleeker de bal richting de spits. Jorn Brouwer kon de lastige bal uit de lucht niet goed controleren wat direct de tegenaanval inleidde. De spits van Legmeervogels brak door op rechts. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal waar rechtervleugelverdediger Thomas Duijn verrast werd door zijn directe tegenstander Yasin Poyraz 0-1. Een slecht begin voor de thuisploeg. In de 10e minuut was FC Uitgeest gevaarlijk in de zestien meter van Legmeervogels. De bal eindigde overduidelijk op de hand van een verdediger van Legmeervogels maar werd door scheidsrechter Straver niet gehonoreerd met een penalty. FC Uitgeest kreeg geen grip op de wedstrijd. De linies ver uit elkaar, het spel slordig en rommelig. Het spel golfde over en weer. Beide ploegen kwamen niet verder dan een aantal mogelijkheden. Tot de 41e minuut. Jorn Brouwer kwam aan de linkerkant vrij voor de keeper van Legmeervogels. De keeper van Legmeervogels dwong Jorn Brouwer naar de achterlijn maar wist de bal toch voor te geven. Bij de tweede paal kreeg Max Dekker zijn hoofd tegen de bal maar kon de bal net niet genoeg vaart meegeven waardoor de verdediger van Legmeervogels de bal nog van de lijn kon halen.

De tweede helft een agressiever FC Uitgeest. In de 53e minuut goed storend werk van Jorn Brouwer waarna Lester Half de bal in een keer uit de lucht nam maar net naast schoot. FC Uitgeest kreeg het iets betere van het spel. Verschillende vrije trappen leverde echter niet het gewenste resultaat op. De ballen vielen net niet goed. Tot de 67 e minuut. Weer goed storend werk van FC Uitgeest wat leidde tot balbezit. Met een steekpas van Lester Half lag de weg open voor Max Dekker. Hij twijfelde geen moment. Beheerste schuiver 1-1. Even leek dit het sein voor erop en erover maar FC Uitgeest kreeg dat niet voor elkaar. In de 79e minuut een scrimmage voor het doel van Legmeervogels. In de hoofdrol Stan Vrouwe en Tinus Putter maar beide kwamen niet tot scoren. In de 85e minuut sneed Max Dekker vanaf rechts naar binnen. Legmeervogels verdediger Mitchell Verschut moest aan de noodrem trekken op randje 16. Een vrije trap en een gele kaart waren het resultaat. Uit de vrije trap van Kick Smit kopte Mats Idema de bal net over. FC Uitgeest voerde de druk nogmaals op. In de 90e minuut greep Mitchell Verschut weer aan de noodrem waarna hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg en dus rood. Na nog wat commentaar kreeg hij nogmaals een rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Straver. Een opmerkelijke beslissing. De toegekende vrije trap eindigde jammerlijk in de muur. In de resterende tijd lukte het FC Uitgeest niet meer om tot scoren te komen eindstand 1-1. Teleurgesteld door het puntverlies of blij met een punt. Het was een beetje van beide.

De Reservebal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, M.Idema, T.Duijn, Putter, J.Duijn (46e Half), Olgers, Smit, Brouwer, M.Dekker.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mats Idema
Deze week werd Mats Idema gekozen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Mats speelt al weken solide in het centrum van de verdediging en leverde vandaag ook weer een prima wedstrijd af. Op de foto (van Marianne Jonker) “man of the match” Mats Idema en Pupil van de week Yermaine Giel met de door Uitgeester Notariaat gesponsorde wedstrijdbal. Foto Marianne Jonker.