Start problemen?

Nieuws

F.C. Uitgeest heeft pruttelende startmotor.

Eén van mijn eerste auto’s, ergens midden jaren ’70, was een 2cv6. Een witte. Gekocht voor 125 gulden. Veilig? Nee, maar wel hip. Vrouwen wilden er maar wat graag in rijden. Starten van de “Lelijk Eend”, zoals dit type auto in de volksmond ook wel bekend stond, ging niet altijd even makkelijk. Geen nood, als de startmotor haperde dan was er altijd nog de “slinger”. Vooraan bij de motor zat een soort vliegwiel. De slinger kon er op bevestigd worden. Draaien maar en hupsakee, daar hoorde je weer het vertrouwde geluid van de Citroën motor.

In de eerste wedstrijd van het seizoen, terug in de Eerste Klasse, tegen Legmeervogels kwam het motortje van F.C. Uitgeest moeizaam op gang. Pas diep in de tweede helft toen de thuisploeg al een royale 0-3 achterstand had, konden de supporters een heel klein beetje van het vertrouwde motorgeluid van het vorige seizoen horen. Met 1-3 op het scorebord moest F.C. Uitgeest echter erkennen dat zij van Legmeervogels vandaag duidelijk de betere ploeg waren geweest.

Het was puzzelen voor trainer Florian Wolf. Vooral achterin waren er problemen. Stan Vrouwe net op tijd wedstrijdfit, Paul Groen weer juist net niet en op de backplaatsen nieuwe spelers namelijk Mike Beentjes (eigen jeugd) aan de rechterkant en de teruggekeerde Jelle Hopman op links met daar tussen in een tot verdediger “omgebouwde” spits namelijk Jordy Duijn. Voorin mocht Margel Muzo zijn debuut maken. De onwennigheid straalde er in de eerste helft van af. Verdedigen tegen lepe aanvallers terwijl je ook bezig bent te kijken naar de positie van je medeverdedigers is vragen om problemen. Welnu die dienden zich dan ook in ruime mate aan. Na twee waarschuwingen overleefd te hebben als gevolg van matig uitverdedigen, was het in de 23e minuut Verschut die Legmeervogels op een verdiende voorsprong zette. 0-1. In de 37e minuut was het weer raak. Niet gehinderd door welk groengeel shirt dan ook kon Legmeervogels ongehinderd combineren waarna Verwey het karwei keurig afmaakte. 0-2.  Fraai was de derde treffer van de ploeg uit Uithoorn. Poyraz krulde in de 43e minuut op subtiele wijze de bal in de kruising en legde F.C. Uitgeest daarmee nog meer op de pijnbank.0-3

De tweede helft gaf enige verbetering te zien aan de kant van de thuisploeg maar meer dan een tegentreffer in de 63e minuut van de goed ingevallen Mike Adrichem leverde dat niet op. 1-3 eindstand.

Parijs is nog ver om even in wielertermen te spreken maar dat trainer Florian Wolf op zoek moet naar de slinger is na één wedstrijd al wel duidelijk. Aanduwen gaat namelijk niet weet ik nog van die “Lelijk Eend”. Het zal met de slinger moeten. Het gaat hem vast lukken.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, Hopman, Vrouwe, Duijn (81e Groen), Beentjes, Smit, Olgers, E.Sinnige, Brouwer, Augustin (60e Adrichem), Murzo (66e Bilal).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Jelle Hopman

Ondanks dat de verdediging van F.C. Uitgeest het moeilijk had vandaag was er toch een ruime voldoende voor Jelle Hopman. Jelle woont in Uitgeest maar heeft een verleden als speler bij o.a. AZ en ADO’20. Nu dus als linksback in het groengeel en als de tekenen niet bedriegen kon de plaatselijke wel eens veel plezier beleven aan deze veelzijdige voetballer. Jelle gefeliciteerd.

Foto: Marianne Jonker