Slordig FC Uitgeest morst wederom punten

Nieuws

 

Weer stond FC Uitgeest met lege handen. Met 3-2 werd verloren bij Saenden. Maar ook nu blijft bij de FCU supporters langs de kant het beeld hangen van “eigenlijk niet nodig”. Sterker nog als FCU de lijn van voetbal doorzet zoals het team in het laatste gedeelte van de wedstrijd liet zien, dan kan het bijna niet anders dan dat de ommekeer nabij is. Blijkbaar stonden toen de juiste poppetjes op de juiste plaatsen en wist het team van Johan Rutz stevig druk te zetten.

FC Uitgeest startte vandaag met routinier Kick Smit weer eens in de basis. Die kans pakte hij gretig aan want Kick speelde vandaag een uitstekende wedstrijd. Vervelend was wel de absentie van de geblesseerde Thijn Ursem.

“Slordig”, is nog een milde omschrijving van wat FC Uitgeest in de allereerste minuut van de wedstrijd overkwam. Niet voor het eerst dit seizoen ging het al in de 1e minuut helemaal fout. Vanaf de aftrap werd een lange bal gespeeld die achter de niet alerte verdediging van FCU belandde waar Wijndal wel alert was en de bal eenvoudig binnenschoot. 1-0.

Het kostte de gasten enige minuten om orde op zaken te stellen en in de 9e minuut leek Rens Brouwer de gelijkmaker te scoren. Helaas had hij daarbij onbedoeld zijn hand gebruikt. In de 20e minuut was Daan van den Booren, na een goede combinatie, bijna de grote held maar hij zag zijn schot net geblokt. In de 30e minuut weer een tegenslag. Voor de tweede keer viel er een bal achter de verdediging en ook nu was spits Wijndal erbij om het buitenkansje te verzilveren. 2-0.

Vlak voor rust deed de FC wat terug. In een chaotische situatie viel de bal pardoes voor de voeten van spits Kjell Smit die niet aarzelde en keihard raak schoot. 2-1.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud of FCU kreeg al de ultieme kans op de gelijkmaker. Bij een mooie actie van Rens Brouwer kreeg Hoogstra de bal tegen de arm. De goed leidende scheidsrechter Wa Bwanda aarzelde geen moment. Penalty! Terwijl specialist Kick Smit al bezig leek met de voorbereiding van de strafschop was het Kjell Smit die achter de bal ging staan. Zijn inzet spatte helaas uiteen op de lat. Het werd nog erger want, wederom een misverstand in de verdediging van FC Uitgeest, bracht in de 55e minuut invaller Dihalu alleen voor de keeper. Hij miste niet. 3-1. FC Uitgeest wisselde ondertussen stevig door waarbij aanvoerder Rens Brouwer doorschoof naar de spitspositie. Dat hij daar goed rendeert bleek in de 74e minuut toen hij met een fraaie uithaal tekende voor de 3-2. De jongens in het groengeel deden erna nog alles aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het mocht niet meer baten. Zo bleef het bij 3-2 voor de thuisploeg en die mocht daarbij de handen aardig dichtknijpen. FC Uitgeest verliest, maar nu was het duidelijk een nederlaag met perspectief. Spelers, staf, volgende week thuis tegen Schagen United maar eens laten zien wat jullie echt kunnen. Ik heb er vertrouwen in!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, Vredenburg (45e van Eerden), Vrouwe, Buur (72e Duijn) , de Meij (84e Ouwehand) , Kick Smit, Q.Koster, Y.Smit, van den Booren, Brouwer, Kjell Smit (60e Edam) .