Net niet voor FC Uitgeest

Nieuws

 

 

 

Vandaag stond voor FC Uitgeest de zware uitwedstrijd op het programma tegen de nummer twee op de ranglijst JOS Watergraafsmeer. De teams werden bij het betreden van het veld begeleid door de muziek van De Nits – JOS Days (1987). Een mooie traditie bij elke thuiswedstrijd van JOS WGM. In een wedstrijd met meer dan 75% van de tijd balbezit voor de thuisploeg lukte het FC Uitgeest nog wel om vlak voor rust op voorsprong te komen. In de tweede helft wist JOS WGM hun overwicht ook uit te drukken in doelpunten. Einduitslag 2-1.

De basisopstelling van FC Uitgeest was ten opzichte van vorige week op één plaats gewijzigd. Lester Half in plaats van Jordy Duijn. JOS WGM nam direct het initiatief met verzorgd positiespel op de helft van de tegenstander. De formatie van Ton Pronk was goed voorbereid. Het team “stond goed” om maar een mooi voetbal cliché uit de kast te halen. FC Uitgeest wist zelfs af en toe onder de druk uit te komen door een aantal scherpe counters. In de 12e minuut een schot van Tinus Putter na goed doorzetten van Max Dekker maar zijn schot miste kracht. Het balbezit was, mede door de druk van JOS WGM, duur voor FC Uitgeest, Regelmatig zocht JOS WGM aan de linkerkant linksbuiten Reggie Schaap en de opkomende linksback Mark Simons. Tot echte grote kansen kwam dit echter niet. FC Uitgeest kreeg de betere mogelijkheden maar niet meer dan dat. Tot de 45e minuut. Een dieptebal van Jorn Brouwer bereikte Max Dekker. Hij kopte de bal op Lester Half die in het strafschopgebied van JOS WGM de bal aannam. Bij zijn vervolgactie werd hij onreglementair gestopt. Strafschop oordeelde scheidsrechter Poortier. Jorn Brouwer liet deze buitenkans niet liggen. Met een beheerste schuiver tekende hij voor de 0-1. Een psychologisch prima moment.

In de tweede helft begon JOS WGM weer waar het in de eerste helft mee geëindigd was. Druk zetten, voetballen op de helft van de tegenstander en veel balbezit. In de 48e minuut het eerste gevaar van JOS WGM. Een kopbal eindigde op de lat. In de rebound een inzet van Richmond Bosman op formidabele wijze gestopt door keeper Sem Bleeker. FC Uitgeest kreeg geen vat meer op het spel van JOS WGM. De ruimtes werden groter en moeilijker te belopen. De tweede bal was veelal voor JOS WGM waardoor FC Uitgeest terug moest en nog meer onder de druk kwam te staan. In de 71e minuut was het dan toch raak voor JOS WGM. Verdedigende middenvelder Kevin Huijsman pikte de bal op rand strafschopgebied. Hij passeerde iets te makkelijk 3 man en schoot de bal hoog in. Sem Bleeker kansloos 1-1. Vijf minuten later weer gevaar via de linkerkant. Uit een uitstekende voorzet kopte centrale verdediger Jorik Hollewand de bal hard in de bovenhoek. 2-1 JOS WGM. FC Uitgeest probeerde uit alle macht nog het tij te keren. In de 42e minuut een counter over rechts via Mike Olgers. Zijn voorzet miste net de juiste richting kans verkeken. In de daaropvolgende aanval was FC Uitgeest nog dicht bij de gelijkmaker. Sterker nog, de bal verdween in het doel maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Een half metertje, net te veel. Al met al een terechte overwinning voor de thuisploeg die met deze overwinning medekoploper is in de Zondag 1e klasse A.

De Reservebal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, M.Idema, T.Duijn, Putter, Olgers, Smit (J.Duijn), Brouwer, M.Dekker, Half.