Meervogels net even te sterk voor FC Uitgeest

Nieuws

 

 

Sterk waren ze inderdaad, die mannen uit Akersloot. Groter, breder, forser dan de meesten van FC Uitgeest. Ze wonnen vaak de duels, brachten sneller de bal bij de eigen kleur en deden waar ze goed in waren namelijk vanuit een gesloten organisatie de bal snel naar voren brengen waar spitsen vervolgens onvermoeibaar achteraan sjouwden. Het was FC Uitgeest uiteindelijk allemaal net even teveel. Toch was het een wonder dat hetzelfde FC Uitgeest, zonder een goal gemaakt te hebben, van het veld afstapte, want kansen op een voorsprong waren er genoeg geweest. De uiteindelijke 2-0 voor de thuisploeg was geflatteerd en dat wisten ze bij Meervogels’31 ook wel. De vreugde van de overwinning tegen de buurman was er niet minder om.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geschorste Thijn Ursem, maar kon na een half jaar reisafwezigheid weer beschikken over Mike Beentjes. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en wilden vooral niet teveel weggeven. De eerste kansen waren via Verduijn en van der Eng voor de Akersloters maar goed keeperswerk van Sam Heijne voorkwam een achterstand van FCU. De grootste kans was echter in de 31e minuut voor FC Uitgeest. Stan Vrouwe stond bij een voorzet bijna op de doellijn toen de voor hem staande keeper Hoogland de bal miste en hij het leder plotseling op zijn schoen kon nemen. Tot zijn afgrijzen ging de bal over het doel heen.

Na rust was het in de 51e minuut de uitblinkende Jelle van der Eng die voor Meervogels’31 de lat raakte. Vervolgens was het FC Uitgeest weer dat het heft in handen nam. Dat er in de 62e en 64e minuut door de gasten niet werd gescoord, bij diverse scrimmages voor het doel van keeper Hoogland, mocht letterlijk een wonder worden genoemd. Maar zowel Quinten Koster als Rens Brouwer hadden vandaag niet de wondersloffen van Sjakie aan. Keeper Hoogland ook niet want die raakte bij één van die acties helaas op het oog zwaar geblesseerd. Beterschap voor hem.

In de 79e minuut kwam Meervogels’31 wederom goed weg ditmaal met behulp van de scheidsrechter. De bijna doorgebroken Daan van den Booren werd toch echt tegengehouden doordat er iemand aan zijn shirt ging hangen. Het werd weggewuifd door de arbiter van dienst. Tsjaa, dan zul je net zien. Lijkt de wedstrijd op een gelijkspel lijkt uit te draaien, is daar ineens Jelle van der Eng die het pleit in Akersloter voordeel beslecht. Een mooie aanname in de 81e  minuut gevolgd door een hard schot. 1-0. FC Uitgeest gooide vervolgens het laatste restje energie in de wedstijd maar wederom ontbrak het aan geluk bij weer een hachelijke situatie voor het doel van Meervogels’31. Dat Broertjes er tenslotte in de 96e minuut nog fraai 2-0 van maakte was voor de statistieken. FC Uitgeest had meer verdiend, maar kon tegen het sterke Meervogels’31 uiteindelijk geen vuist maken. Het team verdiende lof voor getoonde inzet. Maar ja, soms moet je in voetbal ook een beetje geluk hebben. Vandaag was dat niet het geval.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes (61e Wilffert), Buur, Vrouwe, de Meij, K.Smit, Q.Koster, Duijn (80e B.Koster) , van Rossum (61e Y.Smit), van den Booren, Brouwer.