“Lelijk” winnen is ook mooi!

Nieuws

 

 

 

 

Natuurlijk waren er alleen maar blije gezichten na afloop van de 1-0 gewonnen wedstrijd van FCU tegen het povere Kolping Boys. De drie punten waren binnen en daarmee was aan de opdracht voldaan. Na de matige seizoenstart van de Groengelen met 1 punt uit drie wedstrijden zou een volgende nederlaag een benauwd uitzicht geven op de onderste plaats. En eerlijk is eerlijk, waar het in de vorige wedstrijden nog weleens ontbrak aan duelkracht was dat aspect juist de kracht van vandaag. Met vooral in de tweede helft betoonde leeuwenmoed werd de magere voorsprong verdedigd en uiteindelijk over de streep getrokken.

FC Uitgeest heeft te maken met een volle ziekenboeg. Meerdere spelers zijn daardoor niet inzetbaar en daar kwam vandaag na twaalf minuten Daan Hamaker bij die na een ongelukkig duel met een fikse hoofdwond het veld moest verlaten en zelfs naar het ziekenhuis moest voor herstelwerkzaamheden. Beterschap Daan! Het blijft daardoor zoeken voor trainer Hilmar de Groot naar de juiste variant op het veld met de spelers die hem ter beschikking staan. Dat daarbij gekozen wordt voor een iets minder aanvallende variant is daarom te billijken.

FC Uitgeest startte sterk. Na een eerste speldenprik van Kolping Boys via de gevaarlijk linkerspits Celik, was het de thuisploeg die het initiatief nam. Nadat eerst Stan Vrouwe met het hoofd gevaarlijk was geweest deed Jorn Brouwer in de 9e minuut het redelijk opgekomen publiek opveren met een fraaie sleepactie langs rechtsback Kee om vervolgens de bal verassend met de buitenkant rechtervoet in de uiterste hoek te plaatsen. 1-0.

In de 18e minuut was Rens Brouwer dichtbij de 2-0 maar hij zag zijn schot op de lat uiteenspatten. Daarna nam Kolping Boys het initiatief over waarbij met name via hun vele lange mensen (wat stoppen ze daar in Ouddorp in het eten?) de ploeg bij de vele corners dichtbij de gelijkmaker was. Toch was weer Rens Brouwer de pechvogel want in de 45e minuut zag hij voor de tweede keer een inzet op de lat eindigen.

De tweede helft gaf FCU beduidend minder weg omdat er wat compacter gespeeld werd waardoor de Alkmaarders minder gevaarlijk konden worden. Het was echter vooral de tomeloze inzet en de wil om dit keer de duels te winnen die uiteindelijk de doorslag gaf. Mooi voorbeeld daarvan was een moment in de 68e minuut toen, de vandaag goed spelende Tim Uit den Boogaard, een inzet van Ouaziz met een soort karatesprong uit het doel hield waarna een soort oerkreet de opperste uiting van vreugde en triomf was. Ook dat hoort bij voetbal: beleving en de absolute wil om te winnen. Die was er vandaag bij de thuisploeg. Niet altijd even “mooi” maar “lelijke” drie punten zijn ook punten.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: D.Adrichem, R. Brouwer, Vrouwe, Hamaker (12e Schilp), Uit den Boogaard, Hoekstra, van Eerden, Olgers, Ursem (61e Half), J.Brouwer, Duijn.