Kostbaar punt voor FC Uitgeest, KFC doet zichzelf tekort!

Nieuws

 

Na de forse nederlaag van vorige week tegen ZAP stond vandaag de ontmoeting met KFC op het programma. Na het vele water van de afgelopen weken nu in de kou op het kunstgras in Koog aan de Zaan. FC Uitgeest startte met keeper Lex de Haan weer in de basis. Door de afwezigheid van Rens Brouwer en Thijs van Eerden ook een basisplaats voor Kjell Smit en Quinten Koster.

KFC nam direct het initiatief. De eerste mogelijkheid in de 6e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant beland bij linksbuiten Schut (KFC) maar zijn schot smoort. In de 13e minuut het eerste wapenfeit van FC Uitgeest. Een corner van Kick Smit wordt door Stan Vrouwe hard binnen gekopt, 0-1. Een voorsprong voor de FCU, toch een beetje tegen de verhouding in. In de 20e min. komt FCU goed weg. Een schot van KFC eindigt, via een carambole, op de paal. Even later, na slecht uitverdedigen, volgt een schotpoging van Moussa Ballouti (KFC) maar Stan Vrouwe werpt zich in de baan van het schot. Zijn 2e poging wordt gestopt door Lex de Haan. Halverwege is het einde wedstrijd voor Brian Koster, hij verstapt zich en verlaat geblesseerd het veld. Zijn vervanger is Gerben van Rossum. KFC heeft in de eerste helft duidelijk het betere van het spel. Veelal goed opgezette aanvallen. Het ontbreekt echter aan een nauwkeurige eindpass. Het is dan ook bijzonder dat FCU met een voorsprong van 0-1 de rust ingaat.

De tweede helft is nauwelijks twee minuten onderweg of KFC trekt de stand gelijk. Dramatisch uitverdedigen van FCU geeft Dani Moraal (KFC) de kans om uit te halen. Zijn schot verdwijnt onhoudbaar in de rechterbovenhoek. 1-1. KFC is in de tweede helft ook de bovenliggende partij. FCU hanteert veelal de lange bal maar die komt vaak met dezelfde vaart weer terug. Vooral Kick Smit gaat voorop in de strijd. Strijd die niet bij alle spelers van de FCU aanwezig is waardoor er grote afstanden op het veld ontstaan. FCU beperkt zich in deze fase vooral tot tegenhouden. In de 50e minuut een dubbele wissel. Lars Ouwehand voor Thijn Ursem en Kane Rutz voor Quinten Koster. In de 71e ontstaat een scrimmage voor het doel van FCU. De afgeslagen bal beland, op 40 meter van het doel, bij Martijn Maurice (KFC). Hij besluit, het is tenslotte zondag, om te schieten. Een ziedend schot verdwijnt strak in de kruising 2-1. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg. Gezien het wedstrijdbeeld lijkt het onmogelijke opgave om weer in de wedstrijd te komen voor FCU. Maar niets is minder waar. FCU grijpt in de laatste fase het initiatief. Er komen kansen. De eerste voor Kjell Smit. Hij wordt op links weggestuurd door Kick Smit maar zijn inzet wordt gekeerd. In de 82 minuut is het toch raak. Na goed doorzetten van Lars Ouwehand beland de bal uiteindelijk voor de voeten van Kane Rutz. Met een bekeken schot in de verre hoek zorgt hij voor de 2-2. Gouden wissels noemen we dat. KFC weet het tij niet te keren. Eindstand 2-2. Twee punten te weinig voor KFC en een kostbaar punt voor FCU.

De Reserve Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, Buur, Wilffert (46e van der Werf) Kick Smit, Duijn, Kjell Smit, Ursem (50e  Ouwehand),  B.Koster (24e van Rossem), Q.Koster, (50e Rutz)