Het verhaal van de onverdiende nederlaag

Nieuws

Vanuit het Oosten kwamen zij naar het Westen om het wonderlijke te zien. In groen en geel gehuld traden zij aan om hen van oorsprong diep gelovigen van DEM hun eigen hulde aan de bal te brengen. Dat lukte goed maar leidde op wonderbaarlijke wijze niet tot een positief resultaat. Sterker nog het wonder vond plaats aan de kant van de thuisploeg die, misschien nog het meest tot de eigen verbazing, na tweemaal drie kwartier voetbal 2-0 op het scorebord zag staan. Voor F.C. Uitgeest stonden de sterren vandaag verkeerd en wezen niet naar de overwinning. De bal wilde ondanks riante mogelijkheden maar niet tussen de palen belanden en de scheidsrechter van dienst, de heer Rampersad, hielp ook al niet mee door in de 59e minuut volkomen onterecht Emiel Sinnige met een tweede gele kaart van het veld te sturen. Zo werd het een vervelende middag voor de ploeg van Florian Wolf en de grote schare uit Uitgeest meegereisde supporters.

F.C. Uitgeest startte vandaag zonder de om nobele redenen afwezige Jordy Duijn. Hij werd vervangen door Jorn Brouwer.

Dat het vandaag niet zomaar een wedstrijd was bleek uit de publieke belangstelling want enige honderden aanhangers van beide clubs hadden deze zaterdagavond de weg naar het terrein van DEM in Beverwijk weten te vinden. Vanaf het eerste fluitsignaal was er direct strijd met al in de 8e minuut een levensgrote kans voor Mike Olgers die na een mooi opgezette aanval de bal in kansrijke positie snoeihard net naast de paal schoot. Maar ook DEM liet zich niet onbetuigd. In de 10e minuut schoot Kuijs de bal uit een vrije trap fraai in. Nog mooier was echter de redding van keeper Sven Koning. Even daarvoor was Emiel Sinnige op flauwe wijze tegen het eerste geel opgelopen. Des te vreemder was het dat scheidsrechter Rampersad een grove overtreding van achteren op Mike Adrichem onbestraft liet. In de 19e minuut was Pitstra dichtbij de openingstreffer en in de 26e minuut Mike Adrichem.

Zo bleef het een uitermate onderhoudende partij voetbal met kansen over en weer. Aan het begin van de tweede helft leek het een kwestie van tijd voordat FCU zou gaan scoren. Goede mogelijkheden voor Jorn Brouwer en Mike Adrichem bleven echter onbenut. In de 59e minuut stond de wedstrijd dus ineens op zijn kop door een arbitrale dwaling. In een direct duel kopte Emiel Sinnige de bal weg maar raakte zijn tegenstander daarbij. Niemand zag er een overtreding in (laat staan gele kaart) behalve de scheidsrechter. Zo kon Emiel Sinnige inrukken en stond FCU met een man minder. In de paar minuten die FCU nodig had om de boel weer op de rit te krijgen profiteerde DEM genadeloos. Een prachtig uitgespeelde aanval eindigde bij Stals die feilloos raak schoot.1-0. Twee minuten later had het aantal spelers weer gelijk moeten zijn maar ook nu liet de arbiter een ernstige overtreding (op Mike Olgers) onbestraft.

Het rare en leuke van voetbal is dat vervolgens DEM de ploeg was die teruggedrongen werd en FCU verreweg het beste van het spel had. Maar wat de gasten ook probeerden, de volkomen verdiende gelijkmaker wilde maar niet vallen. Het was zelfs Groot die in de 94e minuut nog de 2-0 binnenschoot. Jammer, maar tegelijkertijd is duidelijk dat FC Uitgeest dit seizoen onder een prachtige sterrenhemel voetbalt en er iets wonderlijks geboren is. Wie weet wat de tweede helft van het seizoen gaat brengen. Eerst maar even aan iets anders denken dan voetbal. Ik wens u mooie dagen.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, de Wit (81e Yeboah), Vrouwe, Groen, Hopman, Smit (72e Dijkkamp), Olgers, E.Sinnige, Brouwer, Adrichem, Muzo (60e Putter).