Herboren FC Uitgeest smaakt eindelijk het zoet van de overwinning

Nieuws

 

 

Alsof de eerste drie wedstrijden met matig spel en dito resultaten er niet waren geweest. Vrolijk kwispelend en met bij vlagen mooi spel dartelden de jongens in het groengeel zondag over Schagen United heen. Met een 3-0 nederlaag werden zij uit Schagen teruggestuurd naar het hoge Noorden en daar mochten ze nog blij mee zijn ook. FC Uitgeest stond zondag als een huis en dat biedt perspectief voor het vervolg van de competitie op zondag 29 oktober.

De trainer van FC Uitgeest Johan Rutz had duidelijk lessen getrokken uit de eerste drie wedstrijden met als gevolg een personele en positionele wijzigingen in het elftal. Zo schoof Rens Brouwer door naar de spitspositie en werd het experiment met Thijs van Eerden centraal achterin doorgezet. Ook routinier Kick Smit lijkt zijn plaats nu wel terug veroverd te hebben.

FC Uitgeest begon goed en gedreven aan de wedstrijd, vastbesloten als ze waren om vandaag nu eens eindelijk de drie punten te pakken. Het leidde tot kleine kansen maar die leverden vooralsnog niet veel op. Tot de 16e minuut. Een mooie voorzet van Yente Smit werd op de rand zestien fraai gecontroleerd door Rens Brouwer die vervolgens met een heupbeweging, waar een buikdanseres jaloers op zou zijn, een verdediger de verkeerde kant op stuurde en vervolgens beheerst binnenschoot. 1-0. De wedstrijd kabbelde daarna lange tijd voort. FC Uitgeest controleerde, gaf weinig kansen weg door sterk verdedigend werk. Vooral de linksbuiten van dienst bij Schagen United (Bakker) had het moeilijk tegen rechtsback David de Meij die vandaag een puike partij afleverde.

De tweede helft bracht veel van hetzelfde: goed georganiseerd verdedigen van FCU met een enkel kansje voor de thuisploeg. Tot de 73e minuut. De tot dan toe matig opererende Daan van den Booren ontbond in enkele minuten zijn duivels. Eerst een fraaie beweging en vervolgens een prachtige uithaal. Net naast. Twee minuten later. Weer een listige truc, wegdraaien van de tegenstander en vervolgens een prachtige krul in het doel. 2-0. FC Uitgeest leek daarmee bevrijd. Vanaf dat moment draaide het als een tierelier, was Daan van den Booren nog dicht bij zijn tweede en zag Schagen United ineens overal om zich heen groen en geel. Helemaal toen “buikdanser” Rens Brouwer een tweede voorstelling gaf van een programma wat hij wat mij betreft nog wel vaker mag opvoeren. In de 86e minuut duwde hij zijn heupen naar voren, ontving de bal op de borst en schoot beheerst raak. 3-0.  Ook daarna waren er nog kansen maar de overwinning was binnen. Het zorgde voor grote opluchting bij spelers, staf, volgers en de trouwe supporters van FC Uitgeest. Laat het maar een lekker zoet begin zijn van een sterke fase in het seizoen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, van Eerden, Buur, Kick Smit, Q.Koster, Ursem, Y.Smit (67e van Rossum), van den Booren (Duijn), Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: David de Meij

Vorig seizoen zagen we hem regelmatig als rechtsbuiten maar door trainer Johan Rutz werd hij vanaf de eerste wedstrijden geposteerd als rechtsback. Na een wat onwennig begin groeit hij steeds meer in die rol. Vandaag was hij verdedigend ijzersterk en kwam hij een paar keer gevaarlijk op. Zou hij onze eigen Denzel Dumfries worden? Wie weet. Het kan zomaar. David gefeliciteerd. Hier op de foto met pupil van de week Bram Woestenburg van JO-9