Florian Wolf wordt hoofdtrainer bij Legmeervogels

Nieuws

Florian Wolf zwaait vanaf komende zomer de scepter bij Legmeervogels. De 31-jarige oefenmeester volgt daarmee Michel Nok op, die eerder aankondigde na dit seizoen te vertrekken. Wolf heeft nu de leiding bij competitiegenoot FC Uitgeest.

“Na drie gesprekken waren we er snel uit. Ik heb een goed gevoel bij de club”, zegt hij. “Voor mij liggen er een hoop mogelijkheden bij de club en we streven hetzelfde doel na. Legmeervogels heeft een prachtige accommodatie, een goede groep met veel jonge spelers en er zit voetbal know-how in het bestuur. Ik heb de huidige trainer (Michel Nok, red.) ook even gesproken over de club en er staat een goede basis om van daaruit te werken.

Wolf wil met de Uithoorners de volgende stap zetten. “Het is belangrijk als een club doorgroeit naar iets nieuws. We willen beginnen met een plek in de bovenkant van de eerste klasse en uiteindelijk verdergaan naar de Hoofdklasse. Als het dit seizoen niet lukt, wil ik dat binnen twee jaar realiseren.”

In Uitgeest is Wolf aan zijn tweede jaar bezig. Afgelopen seizoen werd hij kampioen met de club en promoveerde het naar de eerste klasse. Hierin staan de Uitgeesters momenteel op de vijfde plaats. Legmeervogels staat knap tweede. Op 4 februari komen beide ploegen elkaar tegen in competitieverband, nadat Legmeervogels aan het begin van het seizoen al met 1-3 won in Uitgeest.

Wolf was eerder trainer van de A1 van FC Volendam, assistent-trainer en trainer van het tweede elftal bij Katwijk. De oefenmeester tekende een éénjarig contract met de intentie voor een langere samenwerking.

Wij feliciteren Florian en met zijn benoeming bij Legmeervogels en wensen hem m.i.v. het volgende seizoen veel succes.

 

(Bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl Foto Legmeervogels | Florian Wolf (rechts) met naast hem voorzitter Sjaak van Bee)