FC Uitgeest toe aan voorjaarsschoonmaak

Nieuws

 

 

 

FC Uitgeest startte zonder de geschorste Jorn Brouwer. Op zijn plaats speelde opvallend genoeg Tomas Duijn die daarmee Kick Smit op de bank hield. FC Boshuizen kwam sterk uit de startblokken. Al in de 3e minuut lag de bal achter de verbouwereerde doelman Sem Bleeker na een fraai schot van Adsalmis. Het was de opmaat voor een fase waarin de thuisploeg weinig had in te brengen. De Leidenaren waren veel sterker en het was eigenlijk wachten op de 0-2. Daar hadden ze echter wel een penalty voor nodig. Een uitermate ongelukkige “balkaats” van voet naar arm bij Rens Brouwer deed de warrig leidende scheidsrechter Straver besluiten de bal op de stip te leggen. De regel bij hands is (artikel 12) dat de arm opzettelijk tegen de bal moet komen. Daar leek in dit geval geen sprake van te zijn, dus geen strafschop. Wel bij scheidsrechter Straver. Safi wist er raad mee. 0-2.Het werd allemaal nog erger voor de thuisploeg toen in de 45e minuut Voorn handig profiteerde van een misverstandje tussen de centrale verdedigers van FC Uitgeest Mats Idema en Stan Vrouwe.0-3.

De tweede helft gaf gelukkig een ander FC Uitgeest te zien. Fel werd gejaagd op de bal en er kwamen kansjes. In de 65e minuut was het de voor Lester Half (blessure) ingevallen Yannick Draaijer die met een puike goal weer enige hoop gaf aan de supporters van Geelgroen. FC Boshuizen gaf echter weinig meer weg en deed daarmee goede zaken in de strijd om het kampioenschap waar de ploeg nog volop aan mee doet. FC Uitgeest daarentegen zal zich echter de komende weken flink moeten opfrissen wil het seizoen ondanks een periodetitel niet als een nachtkaars uitgaan. Tijd dus voor een  reset. Een mentale voorjaarsschoonmaak misschien?

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, R.Brouwer, Putter, Hamaker, Olgers (73e Smit), T.Duijn, Dekker, Half (37e Draaijer).

Pupil van de week Kes van Tol.