FC Uitgeest zingt, vecht, huilt, lacht, werkt en wint!

Nieuws

F.C. Uitgeest zingt, vecht, huilt, lacht, werkt en wint!

Het bovenstaande is een beetje een vrije bewerking van de titel van een prachtig nummer van Ramses Shaffy (voor de You Tube generatie, zoek maar even op) maar geeft wel aan hoe en op welke wijze de 1-2 overwinning op het taaie LSVV werd beleefd. Want een gevecht was het daar op het heel goed bespeelbare kunstgras vlak achter de grote kerk in Zuid-Scharwoude. Maar voorafgaand aan de lach en het gezang na het laatste fluitsignaal moest er wel eerst heel hard gewerkt worden.

F.C. Uitgeest startte vandaag met Dennis de Wit op de plaats van Thomas Duijn terwijl Jordy Duijn de voorkeur kreeg boven Jorn Brouwer. Beide ploegen hadden er zin in en gingen duidelijk voor de overwinning. Kansen dus over en weer maar vooral ook slordigheden en veelvuldig balverlies. Wel leuk overigens voor het goed opgekomen publiek. Het waren in deze fase vooral de keepers die zich onderscheidde. Keeper Stet van LSVV redde op inzetten van Jelle Hopman en Mike Adrichem terwijl Sven Koning inzetten van Botman bekwaam verwerkte.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud of F.C. Uitgeest kon wel “huilen” uit onmacht. De reden was een volkomen onterecht gegeven strafschop door de warrig leidende de Jong die de plaats delict , na een overtreding van de uit zijn doel gekomen Sven Koning, beoordeelde als binnen het strafschopgebied terwijl voor iedereen zichtbaar was dat het toch echt erbuiten was. Botman pakte het vroege Sinterklaascadeautje uit. 1-0

Vanaf dat moment restte de gasten maar één ding namelijk keihard werken. Met bewonderenswaardige ijver, gevoed door boosheid over onrecht , togen de blauwen (reserveshirts) naar voren. Het leverde vrije trappen en corners op en daaruit is F.C. Uitgeest altijd gevaarlijk. Dan gaat namelijk “de luchtmacht”, bestaande uit Stan Vrouwe en Paul Groen,  mee naar voren en begint vaak het grote beven bij de tegenstander die dat natuurlijk inmiddels ook wel weet. Tot twee keer aan toe was Stan Vrouwe bijna succesvol maar het was uiteindelijk zijn maatje Paul Groen die in de 78e minuut de bevrijdende gelijkmaker met zijn hoofd bewerkstelligde na een slim genomen vrije trap van Kick Smit. 1-1.

Zat er nog meer in? Jazeker. De 84e minuut. Vrije trap op een ideale plaats , namelijk rechts voor het doel, voor een linkspoot. En ja, daar heeft FC Uitgeest er maar één van namelijk linksback Jelle Hopman. Secuur meet hij zijn passen af ondertussen kijkend naar de opstelling van de muur. Heee, teveel naar rechts. De vier passen, de achter zwaai , het perfect raken met de binnenkant linkervoet en dan het zweven van de bal naar de korte hoek. Keeper Stet weet het. Kansloos. 1-2.

Het gefrustreerde LSVV, blijkens ook de tweede gele kaart voor Merks, doet nog van alles maar F.C. Uitgeest zong inmiddels de melodie van Ramses Shaffy. Dus “ lacht en wint”. Een terechte beloning voor staf en spelers voor geleverde strijd en getoonde inzet. En, oh ja, ook voor de meegereisde supporters want “niet zonder ons”.

 

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, de Wit (72e Augustin), Vrouwe, Groen, Hopman, Olgers, Smit, E.Sinnige, Muzo (65e Brouwer), Adrichem, Duijn (82e Dijkkamp).