FC Uitgeest ziet het licht en knalt 2019 uit.

Nieuws

 

 

 

Het zijn tijden van licht in de duisternis, van geboorte (ook ik mocht weer opnieuw opa worden van een kleinzoon) en vreugdevol starten. Het was allemaal van toepassing op de thuiswedstrijd van FC Uitgeest tegen LSVV uit Zuid-Scharwoude. Eerst en bovenal “lichtte” de ploeg op na weer een vervelende nederlaag in de week daarvoor (AGB), door met 1-0 LSVV te verslaan. Daarnaast begint het misschien een “nieuw leven” door na de winsterstop de wisselvalligheid van het seizoen tot nu toe achter zich te laten en zich definitief te richten op de bovenste plaatsen. Maar dan moet er in 2020 wel “vreugdevol” gestart worden.

FC Uitgeest kon vandaag weer beschikken over Jordy Duijn en Yannick Draaijer die waren hersteld van hun blessures. Van meet af aan was duidelijk dat er sprake was van een wedstrijd tussen twee ploegen die in ieder geval niet wilde verliezen. Bovendien stond er een behoorlijk stevige wind dwars over het veld waardoor goed voetbal niet echt mogelijk was. De eerste helft was daardoor meer spannend dan goed met van beide kanten veel goede wil maar weinig vernuft.

De tweede helft liet voorlopig hetzelfde beeld zien alhoewel in de 53e minuut de vandaag ook weer goed spelende Osman Tosun de aarde even ontsteeg met een prachtige actie. Tussen drie tegenstanders in draaide hij als een heuse balletdanser met de bal aan de voet een pirouette die hem voorbij spelers bracht met daaropvolgend een goede voortzetting. De “oh’s “ en “ah’s “ langs de kant waren niet van de lucht want dit zijn acties die het publiek op waarde weet te schatten.

Het inspireerde in de 64e minuut misschien Rens Brouwer tot een eveneens fraaie actie waarbij hij opstomend van de linkerkant over de as van het veld een drietal tegenstanders voorbij liep alsof ze er niet stonden en regelrecht op keeper Iseger leek af te stormen totdat Emmerik ten koste van een gele kaart hem ten val bracht. Ook hier was applaus op zijn plaats.

Maar net als bij een echte vuurwerkshow was de hardste knal tot het laatst bewaard. Tot vreugde van het publiek, vooral van opa Jan, mocht hij zich in de 75e minuut warmlopen, junior Thijn Ursem, om vervolgens in de 81e minuut gebracht te worden. Te kort tijd om iets neer te zetten zou je zeggen. Maar dan de 88e minuut. Ergens halverwege de helft van de tegenstander krijgt hij de bal niet eens zo makkelijk aangespeeld. Geen probleem. Direct dood aan de voet. Daardoor tijd en overzicht. Met een slungelachtige heupbeweging, als ware het Rob Rensenbrink in zijn beste dagen, schrijdt hij als het ware langs tegenstander nummer één. Nummer twee doemt op maar daarin is voorzien en wordt gepasseerd alsof hij er niet staat. Nu komt de achterlijn in zicht. Nog ééntje dan, maar dan via de binnenkant. Loerende blik, zelf gaan of .. hee, staat daar Daan Hamaker niet helemaal vrij? De keuze is razendsnel gemaakt. Daan wordt bediend en kan eenvoudig binnentikken. 1-0. Duizelingwekkend vuurwerk met een daverende slot knal. Hij kon er geen “man of the match” meer mee worden maar bewondering was zijn deel. Thijn Ursem, 16 jaar, leuk joch en een aanwinst voor de toekomst. Of misschien nu al?

De Afvallende Bal wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig en gezond 2020.

FC Uitgeest: Bleeker, Brouwer, Idema, Vrouwe, Putter, Tosun, Duijn, Hamaker, Dekker, Olgers, Draaijer (81e Ursem).

 

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Olgers

Ook hij, inmiddels 23 jaar, maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van FC Uitgeest getuige het motto “wat goed is komt snel” en is inmiddels uitgegroeid toe één van de routiniers van het eerste elftal. Mike combineert finesse vaak aan een enorme werklust en is daardoor onder iedere trainer van FC Uitgeest een zekerheid. Ook dit seizoen weer en vooral vandaag tegen LSVV liet hij zien van grote waarde te zijn. Daarom is hij Bakkum en Krook speler van de wedstrijd. Mike gefeliciteerd. Hier op de foto (Marianne Jonker) met de pupil van de week Mike de Lang van JO8-4.