FC Uitgeest zet goede reeks voort

Nieuws
FC Uitgeest heeft vandaag goede zaken gedaan in Zuid Scharwoude. Door een knappe 0-2 overwinning LSVV (Langedijker Sport Vereniging Voorwaarts) verstevigde FC Uitgeest de vierde positie op de ranglijst.

Trainer Ton Pronk startte vandaag met dezelfde basis elf als vorige week. Beide ploegen gaan al seizoenen lang de strijd aan met elkaar en hebben dan ook weinig geheimen voor elkaar. De openingsfase was veelbelovend. Het eerst gevaar kwam van de thuisploeg. LSVV er Toine Merk verrassend op de linksbackpositie geposteerd kwam gevaarlijk door op links maar de aanval strandde. In de omschakeling trok FC Uitgeest ten aanval wat leidde tot een corner. Deze corner werd door Jordy Duijn net naast gekopt. Het spel golfde op en neer. FC Uitgeest had daarbij het betere van het spel. In de 20e minuut was Mats Idema dicht bij een treffer, zijn kopbal ging voorlangs. De 31e minuut leek FC Uitgeest de leiding te nemen. Een steekpass van Mike Olgers bracht spits Max Dekker in stelling. Hij passeerde de keeper, werd wat naar buiten gedreven, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door LSVV-verdediger Tim Emmerik. De 37e minuut was FC Uitgeest weer gevaarlijk voor het doel van LSVV. Jorn Brouwer kwam in scoringspositie bij de tweede paal. Hij besloot echter te koppen waarbij schieten ogenschijnlijk een betere optie was geweest. In de blessuretijd van de eerste helft was het wel raak. De bal werd veroverd door een sterke verdedigende actie van Thomas Duijn. Vervolg, een splijtende pass op Max Dekker waarbij keeper Dave Stet van LSVV besloot ver uit te lopen. Max Dekker omspeelde Dave Stet en bediende vanaf de achterlijn de attent inlopende Jorn Brouwer. Een beheerste schuiver 0-1. Een mooie stand om de rust in te gaan.

Beide teams startten ongewijzigd aan de tweede helft. Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. LSVV kreeg wat meer de overhand en voerde de druk wat meer op. Echter FC Uitgeest bleef de meeste kansen creëren. De 64e minuut een scherpe pass van Jordy Duijn op de diepgaande Max Dekker. Dit keer bediende hij vanaf de achterlijn de ingevallen Lester Half. Zijn inzet verdween echter naast het doel van LSVV-keeper Dave Stet. 6 minuten later weer gevaar voor het doel van LSVV. Een invliegende Max Dekker kopte de bal hard op de lat. Een minuut later een “ongelofelijke” poging van Lester Half. Vanaf de middenlijn in een keer op doel. Keeper Dave Stet kon maar ternauwernood de bal tot corner verwerken. LSVV voerde de druk nogmaals op. Het resulteerde in kleine mogelijkheden voor LSVV. Tot de 77e minuut. LSVV er Kai Botman haalde verwoestend uit van 20 meter. De bal verdween richting de bovenhoek maar Sem Bleeker keerde de bal met een fantastische redding. Dit was voor gelegenheidscoach Rob ter Burg (jarenlang vaste waarde bij LSVV) het sein om zijn team om te zetten, naar voren te dirigeren en een slotoffensief te starten. Even later konden zijn plannen in de prullenbak. Jorn Brouwer kapte, handig randje 16, twee spelers van LSVV uit. Hij behield het overzicht gaf de bal breed en waar de maker van het programmaboekje van LSVV al bang voor was, Lester Half haalt uit. 0-2. Wedstrijd gespeeld. LSVV probeerde in de laatste minuten nog aan te zetten maar tevergeefs.

Kortom weer de nul. Weinig kansen weggegeven, scoren op de juiste momenten en een tomeloze inzet. Een goede mix om volgende week de confrontatie aan te gaan met Legmeervogels, getraind door voormalig trainer van FC Uitgeest Florian Wolf.

De Reservebal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, M.Idema, T.Duijn, Putter, J.Duijn (79e B.Dekker), Olgers (59e Half), Smit (87e Beentjes), Brouwer, M.Dekker.