FC Uitgeest worstelt en komt zowaar boven.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het wapen van Zeeland staat het geschreven maar dan in het Latijn, “Luctor et Emergo” ofwel : “Ik worstel en kom boven”. Het symboliseert de eeuwige strijd van de provincie tegen het water. Daar hoefden onze jongens uit de polder van Uitgeest niet tegen te vechten maar wel tegen de matige resultaten van de afgelopen weken. Dat lukte wonderwel. Met 2-1 werd, zij het met enig geluk, het sterke en ambitieuze SDZ uit Amsterdam verslagen. Een puike prestatie want daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Toen was het meer “Luctor” dan “Emergo”. In de tweede helft vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en wist zowaar in de “dying seconds of the game” te winnen. Een fraai staaltje “Emergo” dus.

 

foto: Aangeleverd, De Afvallende Bal, FCUitgeest

FC Uitgeest startte met Yannick Draaijer en Jordy Duijn in de basis. De laatste als vervanger van de geblesseerde Lester Half. Op het laatste moment werd de geblesseerde Tinus Putter vervangen door Osman Tosun.

Van meet af aan was duidelijk dat FC Uitgeest een moeilijke middag wachtte. Een fris en soepel combinerend SDZ dwong de thuisploeg flink naar achteren en zette doelman Sem Bleeker, zonder overigens echt in de problemen te komen, hard aan het werk.

Pas in de 39e minuut deed FCU van zich spreken maar toen was het ook bijna raak. Een opmerkelijke solo over de gehele linkerkant van het veld langs vier SDZ spelers bracht linksback Rens Brouwer bijna in scoringspositie maar zijn laatste “tikkie” was net niet goed genoeg. Even later was het spits Klaassen-Bos van SDZ die bijna de gasten op voorsprong zette. Zijn snoeihard ingeschoten bal ging echter via de paal weer het veld in. Een minuut later was het wel raak. Een voorzet van de rechterkant belandde op het hoofd van de volledig vrijgelaten van der Linde die gemakkelijk kon inkoppen. 0-1.

Het betekende niet veel goeds voor de aankomende tweede helft. Dat werd ook bevestigd direct na rust totdat keeper Borst van SDZ bedacht rustig met de bal in het eigen strafschopgebied aan de wandel te gaan. De slimme en vooral oplettende Mike Olgers zag het en besloot razend snel zijn been naar voren te strekken. Zo belandde tot afgrijzen van de keeper de bal via zijn voet in het doel. 1-1. Vanaf dat moment was alles anders bij de thuisploeg. Er werd weer gestreden, de ballen begonnen goed te vallen en er was weerwerk tegen het sterkere SDZ. Het spel ging van de ene kant naar de andere kant met wederom een hoogtepunt voor Rens Brouwer die in de 73e minuut besloot zijn solo nog een keer over te doen. Helaas wederom met hetzelfde resultaat.

FCU kreeg nog een paar riante mogelijkheden op de winst maar toch leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot de 94e minuut. FCU krijgt nog één kans. Een vrije trap. Zoals gewoonlijk gaat Kick Smit achter de bal staan. Zijn scherp ingesneden schot wordt een beetje van richting veranderd en laat keeper Borst kansloos. 2-1. Een volledig “Emergo”. Dat alles tot zichtbare opluchting van spelers, staf en toeschouwers. Het was even nodig. Nu maar door op de ingeslagen weg.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, Brouwer, Tosun, Duijn, Smit, Dekker, Olgers (74e Hamaker), Draaijer (74e Markes).


Bakkum en Krookspeler van de week: Rens Brouwer

Twee imposante solo’s waren bepalend voor de jury om deze sierlijke en talentvolle speler tot man van de wedstrijd te kiezen. Daar zat namelijk alles in: timing, controle over de bal maar vooral de drive om de actie te maken. Rens, FC Uitgeest en wij toeschouwers, zijn blij met je. Hier op de foto met pupil van de week Bram Wiebes van JO-10-3 met de door Goemans Tapijten gesponsorde wedstrijdbal. Rens gefeliciteerd