FC Uitgeest “wint”puntje in Assendelf

Nieuws

 

 

Eigenlijk hadden de supporters langs de kant zich er al mee verzoend. Tegen VVA was de tweede nederlaag op rij aanstaande. Maar, daar was in de 88e minuut zowaar de harde kop van “last minute killer” Stan Vrouwe die, net als in de wedstrijd tegen Meervogels, aan het einde van de wedstrijd bij een achterstand de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Werd het toch nog 2-2 en daar mochten de gasten niet over klagen want er lukte weinig vandaag bij FC Uitgeest.

Trainer Johan Rutz had David de Meij vandaag op rechtsvoor geposteerd en Sem Buur als rechtsachter. Daan van den Booren en Quinten Koster bevonden zich helaas nog in de ziekenboeg.

Zoals wel vaker dit seizoen startte FC Uitgeest dramatisch. Al in de 1e minuut kon Winkel van VVA geheel vrijstaand aanleggen. Zijn schot in de rechterbovenhoek liet keeper Lex de Haan kansloos. 1-0. Geen lekker begin dus en even dreigde het team zelfs overlopen te worden maar gelukkig trok doelman Lex de Haan zijn goede vorm van de laatste weken door. In de 4e minuut redde hij fraai op een schot van Herle. FC Uitgeest herstelde zich daarna enigszins van die dramatisch openingsfase. Zo was het een paar keer gevaarlijk via kopballen van Rens Brouwer en Niels Duijn en een mooie actie van Thijn Ursem. Er was echter een penalty voor nodig om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Thijn Ursem tekende in de 34e minuut voor het hoogtepunt van de wedstrijd door een fraaie solo in te zetten in het strafschopgebied. Voordat hij kon schieten werd hij echter neergelegd. Strafschop. Kick Smit schoot fraai binnen. 1-1. Na rust besloot trainer Rutz te wisselen. Sem Buur werd vervangen door Gerben van Rossum waardoor David de Meij weer terugkeerde op de rechtsbackplaats. Het werd er niet beter op aan de kant van FC Uitgeest. Slordigheid was troef. Tegelijkertijd werd Assendelft steeds sterker en was het vooral gevaarlijk bij corners . FCU kreeg namelijk maar geen vat op de bewegingen van de gastheren in het strafschopgebied. Het wekte dan ook geen verbazing dat uit zo’n hoekschop van der Woude in de 64e minuut geheel vrijstaand kon binnen koppen. Aan ijver en goed wil ontbrak het daarna niet bij FCU, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Tot die 88e minuut. Een mooi indraaiende corner van Kick Smit werd prachtig binnen gekopt door Stan Vrouwe. 2-2. Opmerkelijk daarna was nog de misser van scheidsrechter Waleveld die een veel te laat ingezette tackle van Lars Ouwehand bestrafte met geel in plaats van rood want dat was de juiste kleur geweest.

Tsjaa, waar staat FC Uitgeest nu na acht wedstrijden? Met maar acht punten zijn de bovenste plaatsen inmiddels ver weg maar vervelender is dat het spel erg wisselvallig blijft en dat het verdedigend kwetsbaar oogt met nu al vijftien goals tegen. Volgende week komt ZAP naar Uitgeest. Een overwinning zou wel weer eens lekker zijn.

De Afvallende Bal.

FC Uitgeest: De Haan, Buur (45e van Rossum), Vrouwe, van Eerden (75e Edam), Wilffert, Kick Smit, Duijn (82e Ouwehand), de Meij, Ursem, Brouwer (75e Rutz) , B.Koster.