FC Uitgeest “‘wint” punt in derby tegen Meervogels

Nieuws

 

 

Ach, de aanhang van FC Uitgeest bij het ruim opgekomen publiek had zich er al mee verzoend, een aanstaande nederlaag. De supporters van de club uit de buurgemeente vierden alvast een feestje. Nog één keer dan. Een hoekschop in de 96e minuut. Mooi indraaiend genomen door Thijn Ursem en ineens daar, de Grote Vriendelijke Reus die boven iedereen uittorent en genadeloos hard binnen kopt. Het is “Stan the Man” Vrouwe die zorgt voor een explosie van vreugde bij alles van groengeel. 1-1. Toch nog een gelijkspel en daar mocht FC Uitgeest de handen mee dicht knijpen want dat was bepaald onverdiend te noemen.

Mooi was het om te zien dat er een echte derbysfeer was. Een grote opkomst en een heuse voorwedstrijd van FC Uitgeest JO-8-1 tegen hetzelfde team van Meervogels’31. Bij het betreden van het veld vormden zij een erehaag en waren er groene en gele rookwolken.

FC Uitgeest startte vandaag met Sander Admiraal als linkervleugelverdediger en met wederom Yente en Kjell Smit in de punt van de aanval. Het begin was nerveus aan beide kanten. Veel balverlies en weinig echte kansen. Het was echter Meervogels’31 dat in de 12e minuut uit het niets op voorsprong kwam. Tom Adrichem bediende Mees Tiebie die vanaf de rand zestien genadeloos hard uithaalde en keeper Lex de Haan kansloos liet.0-1. In de 29e minuut werd het bijna nog erger voor FC Uitgeest, maar de knal uit een vrije trap van Tom Adrichem spatte uiteen op de lat. FC Uitgeest zette daar vooralsnog weinig tegenover.

Na de rust greep coach Johan Rutz in en bracht Niels Duijn en Kick Smit en werd er overgeschakeld naar een aanvallender spelsysteem. Dat zoiets risico met zich meebrengt bleek wel want de razendsnelle Jens Verduijn was twee keer dichtbij een uitbouw van de voorsprong. In de 59e minuut kwam de thuisploeg helemaal goed weg toen Jelle van der Eng na een vloeiende Akersloter aanval de bal op de paal schoot. Het werd steeds meer een worsteling voor FC Uitgeest. De ploeg wilde wel, leverde strijd, maar het wilde vandaag maar niet lukken om de ballen bij de eigen ploegmaten  krijgen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, leek Meervogels’31 op de vurig gewenste overwinning af te stevenen, maar was daar dan toch nog in de 96e minuut de bevrijdende gelijkmaker voor FC Uitgeest van de luid bejubelde Stan Vrouwe. Toch zal coach Johan Rutz met gemengde gevoelens de kleedkamer in zijn gegaan want goed was het allemaal nog niet. Hij zal deze week ongetwijfeld zijn zoektocht naar de ideale opstelling en bijbehorende speelwijze voortzetten. Maar deze meevaller was mooi meegenomen!

Oh ja. Vorige week schreef ik over schuld van Sem Buur aan de penalty van SVA in de 1e minuut. Was niet waar. Excuses daarvoor Sem.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij (45e Kick Smit), Vrouwe, Buur, Admiraal, Brouwer, Ursem, Q. Koster (75e van Rossum), Kjell Smit (75e B.Koster), Y. Smit (45e Duijn), van den Booren.