FC Uitgeest wint in wonderlijke wedstrijd.

Nieuws

 

 

 

 

 

Lange tijd leek het erop dat FCU de slechte reeks van de afgelopen wedstrijden zou doorzetten. Menig, naar het Amsterdamse Zeeburgia meegereisde supporter, ergerde zich een groot gedeelte van de wedstrijd “groen en geel” aan het vertoonde spel van de gasten, zich hopeloos afvragend waar al het goede van het eerste gedeelte van het seizoen toch was gebleven.

Het leidde tot een terechte 1-0 achterstand op Zeeburgia dat er nog alles aan deed om de nacompetitie te ontlopen. Zelfs was er een fase tussen de 70e en 80e minuut dat de thuisploeg er gewoon nog drie in had moeten trappen en de genadeklap had moeten uitdelen. Maar zie daarna, de wonderen waren de wereld nog niet uit in de vorm van een vroege (met hemelvaart herdenken we het opstijgen naar de hemel van Jezus veertig dagen na zijn dood) “hemelgang”. Eerst wat grote en kleine kansen en dan pats boem, daar was ie weer, Lester Half met twee keer een fraaie afronding. Gevolg, na negentig minuten 1-2 op het scorebord en met een goed gevoel het veld af.

FC Uitgeest startte zonder de afwezige Mats Idema, Jorn Brouwer en de geblesseerde Mike Olgers. De laatste lijkt overigens op tijd fit te zijn voor de confrontatie met FC Boshuizen. De vervangers waren Mike Beentjes, Gerben van Rossum en Jur Hoekstra hoewel de laatste zich al in de 35e minuut moest laten vervangen door de negentienjarige Jimmy Klaver die een uiterst verdienstelijke wedstrijd zou spelen.

Van meet af aan was het Zeeburgia dat vol de aanval zocht. Ze moesten ook wel. Het leidde tot een overwicht maar vooralsnog niet tot grote kansen. Die waren er wel voor FC Uitgeest. Zo had Max Dekker in de 23e minuut de voorsprong op de schoen maar alleen voor keeper van Luijn ging de bal net naast. Even later was het Kort die Zeeburgia op voorsprong had kunnen zetten maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Ook na rust waren de beste kansen voor Zeeburgia. Nadat Kort, weer hij, de kans had gehad om in de 59e minuut te scoren was het uiteindelijk Zwaan die dat in de 66e minuut wel deed. Een hoekschop werd door hem eenvoudig in de korte hoek binnen getikt. 1-0. Zeeburgia rook bloed en pakte door. De ene na de andere kans deden doelman Sem Bleeker duizelen maar zijn doel bleef schoon. Plotseling was daar echter in de 81e minuut de opleving ingeleid door een schot van Tinus Putter op de paal. De wedstrijd kantelde direct. Ineens waren daar weer de succes-elementen van FCU in de eerste helft van het seizoen: gretigheid, hardheid en precisie in de passing, druk naar voren durven zetten en vooral het afjagen van de tegenstander. Het deed het zandkasteel van Zeeburgia doen instorten. Nadat Lester Half in de 86e minuut eerst nog een grote kans had gemist was het in de 88e minuut wel raak. Een fraaie pass van Max Dekker kwam bij Gerben van Rossum die een puike voorzet afleverde welke door Lester Half in één keer op de pantoffel werd genomen. 1-1. Je voelde aan alles dat het daarbij niet zou blijven en dat bleef het ook niet. In de “dying seconds of the game” was het wederom Lester Half die het vonnis velde over de dappere thuisploeg. 1-2. Wonderlijk, maar waar. Er kon weer eens gelachen worden aan de kant van FC Uitgeest. Zo eindigt het team van Ton Pronk in de reguliere competitie op een verdienstelijke vierde plaats. Dat is een compliment waard. Alleen heeft De Afvallende Bal nog wel een advies aan FCU: laat donderdag op Hemelvaartsdag tegen FC Boshuizen zien wat er in de laatste tien minuten te aanschouwen was. Alleen dan stijg je boven jezelf uit en kun je “naar de hemel reiken”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Vrouwe, Hamaker, Duijn, Putter, van Rossum, Smit (67e de Groot), Dekker, Hoekstra (35e Klaver), Half.

Toto: Anita Webbe

Bron: FC Uitgeest