FC Uitgeest wint en verliest

Nieuws

 

 

 

 

 

 

In twee opeenvolgende thuiswedstrijden, donderdag jl. tegen DSOV en zondag jl. tegen SDZ lieten de dappere mannen van FC Uitgeest zien wat voor seizoen het tot nu toe is. Wisselvallig. Soms goed, soms matig, soms net niet en soms een beetje naïef. Maar wel altijd met grote inzet en dat is te prijzen. Tegen DSOV werd knap met 3-1 gewonnen en tegen SDZ nipt en onnodig verloren met 0-1. Vervelend voor de thuisploeg was ook dat in beide wedstrijdentrainer Hilmar de Groot niet kon beschikken over een aantal spelers en hij daardoor bij voortduring moest puzzelen. Soms zelfs tijdens de wedstrijd want tegen DSOV moest aanvoerder Stan Vrouwe na een ongelukkige botsing al in de 10e minuut de wedstrijd staken wat tegelijkertijd betekende dat hij ook tegen SDZ niet inzetbaar was.

Dat alles nadat FC Uitgeest tegen DSOV uiterst voortvarend was begonnen. Al in de 2e minuut scoorde Thijn Ursem beheerst op aangeven van Mike Olgers.1-0. In de 22e minuut was de andere jongeling, Daan van den Booren, na een fraaie passeerbeweging dichtbij de 2-0. Echter hij zag zijn verwoestende uithaal via de kruising het veld weer in stuiteren. In de 33e minuut was het dan wel raak voor hem. Vrij voor de keeper rondde hij beheerst af. 2-0.

Vlak voor rust was er dan toch via een strafschop de aansluitingstreffer voor de gasten uit Vijfhuizen. De Kwant schoot koel raak. 2-1. FC Uitgeest bleef daarna de betere ploeg en gooide in de 62e minuut de wedstrijd definitief in het slot door een fraaie tweede goal van Thijn Ursem.3-1. Zo werd FC Uitgeest op een gewone doordeweekse avond drie punten rijker.

Met een goed gevoel werd aldus toegeleefd naar de volgende thuiswedstrijd namelijk zondag 6 maart tegen SDZ. Dat bleek ook wel want de plaatselijke kwam het eerste half uur uitstekend uit de startblokken. Mat kansen en kansjes leek het de eerste helft de kant van FC Uitgeest op te vallen maar allengs werd het spel steeds moeizamer. Niet in de laatste plaats omdat SDZ een prima ploegje bleek dat onder leiding van spelmaker Kleefstra het de thuisploeg uitermate lastig maakte.  Op het moment dat beide ploegen zich leken te verzoenen met een gelijkspel was het in de 80e minuut de geheel vrijstaande van Gelder die eenvoudig kon binnenkoppen. De thuisploeg viel daarna nog furieus aan maar met drie wedstrijden in 7 dagen begon de energie langzamerhand op te raken. De acties werden trager en voorspelbaarder. Zo bleef de teller van het scorebord steken op 0-1 en dat was jammer. Een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest.

De Afvallende Bal

FCU tegen DSOV:

Bleeker (45e D.Adrichem), Beentjes, Stan Vrouwe, Gijs Vrouwe (10e uit den Boogaard), Schilp, Putter, van Eerden (72e Hoekstra), van den Booren (45e de Meij), Duijn (67e M.Adrichem), Olgers, Ursem.

FCU tegen SDZ:

Bleeker, Beentjes, Brouwer, Idema, uit den Boogaard (45e Willfert), Putter, van Eerden, Schilp (62e M.Adrichem), van den Booren (56e de Meij), Olgers (62e Duijn), Ursem (80e Koster).