FC Uitgeest wint en loopt zich warm voor competitie

Nieuws

Soms zat er de afgelopen weken in het bekertoernooi nog weleens een hapering in het motortje, maar over het algemeen klonk er een mooi zoemend geluid. Ook zondag weer werd er een prima overwinning behaald, ditmaal met 3-0 tegen het Haarlemse EDO zoals eerder met 5-2 van HSV werd gewonnen. Ok, geen hoogvliegers maar toch? Op de momenten dat er gas gegeven werd was er spectaculair gebrom met een hoog toerental. Fraaie doelpunten waren het gevolg. Maar er waren ook momenten van onregelmatig stationair draaien zoals tegen Pancratius in de vorm van verdedigende fouten. Ook in de wedstrijd tegen de Haarlemmers waren er momenten van slordig spel en matige veldbezetting. Overall was er sprake van een goede bekercampagne en kan de ploeg van Ton Pronk met een goed gevoel uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd tegen DSOB in Vijfhuizen.

FC Uitgeest startte zonder de afwezige Tinus Putter en met de nog niet geheel fitte Mike Olgers op de bank. Het bood de gelegenheid om twee nieuwelingen aan de gang te zien namelijk Sem Noorderbroek en Osman Tosun, waarvan vooral de laatste een nuttige partij speelde. In het doel stond ditmaal Sem Bleeker.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd waardoor er in het eerste kwartier hoegenaamd niets gebeurde. Dat veranderde ineens in de 15e minuut toen FCU met brullende motor optrok. Een fraai overschakelmoment, ingeleid door een fantastische pass van Rens Brouwer, bracht de bal bij Lester Half die Max Dekker keurig bediende. Die faalde niet. 1-0.FCU zakte daarna weer wat weg wat EDO de gelegenheid gaf terug te komen in de wedstrijd. Zo kopte Bijnaar in de 28e minuut net naast en moest doelman Sem Bleeker reddend optreden na een schot van de ooit bij FCU spelende Romario Aroma. Na rust pakte FCU de zaken weer wat voortvarender aan. De beloning volgde in de 53e minuut. Een schot van Lester Half werd door keeper Hofer niet goed verwerkt waarna invaller Yannick Draaijer er als de kippen bij was om de bal in het doel te plaatsen. 2-0. Vervelend was dat Sem Noorderbroek na een ongelukkige actie in de 56e minuut met een ribblessure het veld moest verlaten. Even later, in de 62e minuut, deed EDO weer van zich spreken door middel van een hard schot van Pinas. Wederom was Sem Bleeker op zijn post. Het was het laatste wapenfeit van EDO. FCU begon steeds makkelijker te voetballen met in de 75e minuut als resultaat nog een mooie goal van Lester Half. 3-0

FC Uitgeest schakelde daarna definitief over naar stationair draaien en speelde de wedstrijd rustig uit. Ik zou zeggen, klaar voor de start en gereed voor een mooi seizoen in een competitie met een flink aantal oude bekenden maar ook nieuwe ploegen.

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, Brouwer, Tosun (80e van Rossum), Noorderbroek (56e Olgers), Smit, Dekker (45e Draaijer), Hamaker, Half.

Foto: Marianne Jonker