FC Uitgeest wint dankzij “Das Phantom” Jordy Duin

Nieuws
 •  

   

   

   

  Ken uw voetbalklassiekers. Roy Makaay is er één van. De voormalige speler van o.a. Deportivo La Coruna en Bayern München was vooral bij de laatste club en in de  Bundesliga beter bekend als “Das Phantom” wat je het beste kunt vertalen als “het spook”. Die bijnaam dankte hij vooral aan zijn ogenschijnlijke onzichtbaarheid die pas opviel als hij de armen omhoog hield vanwege weer een treffer. Onze eigen Jordy Duijn heeft dat ook een beetje. De tegenstander hoort en ziet hem niet totdat hij juichend naar de zijkant loopt om zijn Ronaldo “juich-imitatie” te doen. Weer gescoord. Tegen Kolping Boys afgelopen zondag twee keer. Het was voldoende voor FCU om weg te gaan met drie kostbare punten.1-2

  FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder Mike Olgers. Op het prachtige maar vandaag heel stille (er was maar één wedstrijd namelijk deze) sportcomplex in Ouddorp scheen het zonnetje uitbundig en waren de gasten het team met de voortvarende start. Direct werd er, vandaag vooral via de goed spelende en heel actieve rechtsback Mike Beentjes, druk gezet op het doel van de keeper van dienst bij Kolping Boys maar enkele kleine kansjes leverde vooralsnog niets op. Totdat in de 17e minuut er ineens iets ruiste achter de keeper. Het was “Das Phantom” Jordy Duijn die op kousenvoeten achter de rug van een verdediger was weggelopen en een voorzet van Daan Hamaker steenhard binnen kopte. 0-1.

  Dat het in de 21e  minuut geen 0-2 werd mocht een werkelijk wonder heten want in één en dezelfde  scrummage voor het doel van de thuisclub belandde de bal twee keer op de lat en werd het leder ook nog een keer van de lijn gehaald. Omdat ook Jorn Brouwer in de 41e minuut verzuimde te scoren liet FC Uitgeest voor de rust het matige Kolping Boys in leven.

  Na rust werd er wel orde op zaken gesteld. Een voorzet in de 55e minuut van Kick Smit werd doorgekopt waarna plotseling het net bolde en er even verderop een speler in geel-groen stond te juichen. Was dat niet weer “Das Phantom” Jordy Duijn? Jawel, weer hij. 0-2. De eigen grensrechter van de Alkmaarders overwoog nog even het nummer van “Ghostbusters” te bellen maar wist dat zelfs Bill Murray (hoofdrolspeler in de gelijknamige film uit 1984) hier geen uitkomst zou kunnen bieden.

  Zo leek de wedstrijd rustig naar het einde te kabbelen maar werd het door de scheidsrechter van dienst nog spannend. Een ogenschijnlijk lichte overtreding door Stan Vrouwe in het eigen strafschopgebied werd door hem bestraft met een penalty. Gijzen schoot voor de thuisploeg onberispelijk raak. 1-2. Maar de wedstrijd was al gespeeld. FC Uitgeest gaf, onder leiding van de rustige en puik spelende Tim uit den Boogaard, weinig meer weg en voegde een overwinning toe aan een inmiddels aardige ongeslagen reeks van acht wedstrijden.

  Blije spelers van FC Uitgeest feliciteerden elkaar na afloop maar waar was Jordy Duijn, de grote winnaar? “Das Phantom”, nergens te bekennen. Was hij er wel werkelijk geweest?

  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest: M.Adrichem, van Eerden, Vrouwe, uit den Boogaard, Beentjes (70e R.Brouwer) , Smit 70e Wilffert), Putter, Duijn (62e de Meij), Hamaker , J.Brouwer (84e Van Rossum), van den Booren (62e M.Adrichem).