FC Uitgeest wederom een maatje te klein

Nieuws

 

 

 

 

Verliezen went niet snel maar bij de plaatselijke FC doen we er maar verstandig aan om, ons volgers van het team, deze vaardigheid snel eigen te maken. Op een koude zondagmiddag vlak voor Sinterklaas was FCU de toepasselijke gulle gever aan het IVV van oud-trainer Ton Pronk. Die moet zich ongeveer een hoedje geschrokken zijn van het verval van zijn voormalig eerste elftal.  Zijn elftal is een stuk verder in ontwikkeling en met 0-5 kwam de thuisploeg eigenlijk nog goed weg.

Gelukkig stonden de FC Uitgeest supporters toch nog met een beetje goed gemoed langs de lijn want  het Nederlands elftal had de avond daarvoor toch maar mooi de kwartfinale van het WK voetbal bereikt. Nu wacht vrijdagavond 9 december om 20 uur de clash met Argentinië. Voor wie het gezellig vindt organiseert de ijverige kantinecommissie van FCU naar alle waarschijnlijkheid een kijkavond in het gezellige clubhuis van FC Uitgeest. Op het moment van schrijven is dit nog niet helemaal duidelijk maar hou de clubwebsite in de gaten voor meer informatie. Het zou leuk zijn als er veel Uitgeester Oranjesupporters aldaar samen naar ons Oranje komen kijken.

Amateurvoetbal dan maar. Door de afwezigheid van aanvoerder Stan Vrouwe was het centrale verdedigingsduo van dienst Sander Admiraal en Sem Buur. Op doel was ditmaal Sam Heijne geposteerd. Ze hadden geen lekkere start want al in de 6e minuut was het van Os die een voorzet van links steenhard binnen kopte. 0-1. Een minuut later had het zomaar gelijk kunnen zijn maar Kick Smit liet alleen voor keeper Dijkstra de kans liggen. FC Uitgeest deed daarna aandoenlijk zijn best maar werd in de jacht op de gelijkmaker gefrustreerd door een in de 27e minuut gegeven strafschop. Schermer miste niet. 0-2 Even later werd het nog erger toen Westerhof de 0-3 op het scorebord wist te zetten.

De tweede helft gaf geen verbetering. De thuisploeg bleef in alle opzichten de mindere partij. Eigenlijk deden zij uit Landsmeer alles beter. FC Uitgeest was niet bij machte om er ook maar iets tegenover te stellen. In de 55e minuut scoorde Schermer de logische 0-4, na een overigens fraaie actie van de spits. In de 70e minuut was het Baars die de eindstand bepaalde op 0-5.

FC Uitgeest drong nog wel aan maar een eretreffer zat er vandaag niet in. Zo blijft de ploeg stijf onderaan in de eerste klasse en dreigt volgende week een afstraffing in de derby uit bij Vitesse. Maar jongens alsjeblieft, spaar mij en jullie supporters deze vernedering. Ik wil de grijns op het gezicht van al die bekenden daar niet zien. Doe het voor mij, voor de trouwe supporters, maar gun de buren uit Castricum geen overwinning. Trek alles uit de kast, maar verlies niet.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes (66e Wilffert), Buur, Admiraal, van Eerden, van Rossum, Smit (45e Quinten Koster), Bryan Koster, van den Booren (78e Molenaar), Duijn.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Niels Duijn.

Hij is pas 17 jaar maar echt een talent. Vandaag in een wedstrijd waar weinig eer te behalen viel bleef hij als een van de weinigen overeind. De jury zag het en vond dat hij tenminste nog iets mocht winnen namelijk het mooie badpakket van Bakkum en Krook. . Niels gefeliciteerd en ga zo door.