FC Uitgeest verrast wel/niet (?) met overwinning op koploper!

Nieuws

Verbazing, vreugde en “zie je nu wel, ik heb het altijd al gezegd” gevoelens voerden zondag na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer een onderlinge strijd met elkaar bij zowel toeschouwers als schrijver. Waren zij van de ongenaakbare koploper nu zo slecht geweest of was FC Uitgeest deze zondag zo goed? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen maar een feit was dat FC Uitgeest een puike, wellicht verrassende, overwinning boekte op de trotse koploper waar niets op af te dingen was. Dat, terwijl als gevolg van het ontbreken van Paul Groen (blessure), Mike Olgers en Emiel Sinnige (geschorst allebei) een moeilijke middag gevreesd werd. Niet voor het eerst dit seizoen werd echter duidelijk dat trainer Florian Wolf kan beschikken over een brede selectie. Moeiteloos werden de open gevallen plaatsen ingevuld door Tomas Duijn, Tinus Putter en de weer herstelde Jordy Duijn. Leve de onderlinge concurrentie de aankomende weken.

Vanwege misschien de bovengenoemde wijzigingen of de vooruitgesnelde reputatie van JOS om vroeg in de wedstrijd te scoren, koos trainer Florian Wolf voor een iets behoudender tactiek met het doel het eveneens goed gegroepeerd voetballende JOS weinig ruimte te geven. Het gevolg was dat er het eerste half uur eigenlijk niet zo heel veel gebeurde anders dan een hard schot van Fafiani dat onbedoeld gestuit werd door het harde hoofd van doelman Sven Koning die daardoor even helemaal out ging. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon hij de wedstrijd vervolgen.

In de 34e minuut had FCU op voorsprong kunnen, maar eigenlijk ook moeten komen, toen achtereenvolgens in één situatie Jorn Brouwer, Mike Adrichem en Margel Muzo niet te missen kansen kregen op de openingstreffer. Niet voor het eerst dit seizoen bleek echter dat dit onderdeel van het spel niet eenvoudig is voor FCU want het gebeurde niet. Twee minuten voor rust was er toch de verdiende voorsprong. Een even slimme als verre uittrap van doelman Sven Koning  kwam bij de goed doorgelopen Jordy Duijn die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog met zijn teen wist te raken waarna de bal via de binnenkant van de paal in het doel stuiterde. 1-0

Na rust zou de koploper toch wel zijn ware gezicht laten zien, was de verwachting. Het tegendeel gebeurde. FC Uitgeest nam met heel volwassen “koploperwaardig” spel de regie in handen en heerste vooral op het middenveld dankzij de vandaag voortreffelijk spelende Kick Smit en Tinus Putter. Kick ideeënrijk en voorwaarts spelend met daarachter de vegende en bezemende Tinus die bijkans iedere aanval van de Amsterdammers in de kiem smoorde. Daarbij gesteund door teamgenoten die nimmer verzaakten en JOS in toenemende mate het gevoel gaf dat er vandaag niets te halen viel in Uitgeest. De beloning volgde in de 67e minuut met een fraaie goal van Tinus Putter. 2-0. Natuurlijk drong JOS nog aan, maar de overtuiging ontbrak en FC Uitgeest was vandaag simpelweg te goed. Daarmee zijn nu in de eerste klasse A vijf teams, met FCU op de 5e plaats, aan de kop van de ranglijst op drie punten van elkaar geraakt. Dat FC Uitgeest daarbij hoort verrast niet want wederom liet de ploeg zien dat het dit seizoen geen enkele club hoeft te vrezen. Het kunnen misschien weleens mooie weken worden.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Wit, Vrouwe, T.Duijn, Hopman, Smit, Putter, Brouwer, Muzo (82e Dijkkamp), Adrichem (70e Yeboah), J.Duijn.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit

Eerlijk is eerlijk. Kick Smit was vandaag uitblinker in een team van uitblinkers. Primus inter pares ofwel de eerste onder zijn gelijken. Kick heeft een eigen voetbalschool en leert jongens en meisjes beter te voetballen. Mogelijk heeft hij zijn eigen cursussen  gevolgd want hij maakt tot nu toe een sterk seizoen door met als voorlopig hoogtepunt de wedstrijd tegen JOS W. Kick, gooi er nog maar een cursus tegenaan, doe zelf mee en ga zo door!

Kick Smit en Jan Bakkum