FC Uitgeest verrast wederom met winst op Westfriezen

Nieuws

 

 

 

“Als” is een vervelend woord als het gaat over voetbal. Wat nu “als” Rob Rensenbrink die bal in de finale van het WK in 1978 niet tegen de paal had geschoten of, wat “als “ keeper Casillas in de WK-finale niet met zijn teen de bal van Arjen Robben had tegen gehouden? Het blijven bespiegelingen achteraf. Voor FC Uitgeest geldt dat ook een beetje dit seizoen. Wat “als” er niet veel punten, soms onnodig, waren verloren aan het begin van het seizoen? Dan zou het team van Johan Rutz in ieder geval dichter bij koploper HSV hebben gestaan. Een leider in de stand die overigens in Uitgeest met 3-0 naar huis werd gestuurd. Afgelopen zondag kwam het tot nu toe sterke Westfriezen op bezoek. Ook zij moesten eraan geloven. Met 3-0 was de thuisploeg nog coulant want een hogere uitslag was ook mogelijk geweest.

FC Uitgeest startte met de na een schorsing weer teruggekeerde Kick Smit in de basis. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers met wat kleine kansjes maar al in de 16e minuut gaf latere uitblinker Thijn Ursem met een mooie slalom een signaal af dat hij vandaag in goede doen was. Hij vond keeper van Amstel op zijn weg. In de minuten die daarop volgde was Thijn Ursem nog weer twee keer bijna bij de openingstreffer. In de 34e minuut was het eindelijk wel raak. Wederom een fraaie solo gevolgd door een diagonaal schot in de verste hoek die keeper van Amstel dit keer kansloos liet. 1-0.  Westfriezen wist daarna niet meer waar ze het zoeken moesten. Ze werden in deze fase overlopen . Bal op de paal van Daan van den Booren, een inzet van Rens Brouwer van de lijn gehaald. Kortom, het was niet meer de vraag of FCU ging scoren maar wanneer. Welnu, de 43e minuut. Van achteruit zette Mike Beentjes goed door, gaf Thijn Ursem een puike voorzet en was het ditmaal Rens Brouwer die fraai binnen schoot.

De thee had de mannen uit Zwaag goed gedaan. De mouwen werden opgestroopt en hard werkend probeerde het team zich op te richten. Gelukkig klopte het vandaag ook verdedigend bij de thuisploeg. Op het middenveld werd goed gestoord en achterin werd niet veel weggegeven. Langzaam kreeg de thuisploeg weer greep op de wedstrijd en ebde langzaam bij Westfriezen het vertrouwen weg. In de 86e minuut gooide uitblinker en latere “man of the match” Thijn Ursem de wedstrijd definitief op slot. Een mooie pass van de goed ingevallen Lars Ouwehand kwam voor “de wondersloffen van Sjakie” die met een fraaie uithaal tekende voor de 3-0. Daar bleef het bij en was de constatering achteraf dat dit misschien wel één van de beste wedstrijden van het seizoen was.  Complimenten aan spelers en staf zijn hiervoor absoluut op zijn plaats. Is er nog wat mogelijk dit seizoen? Wie weet een plaats in de nacompetitie? Zou je toch niet bedacht hebben na de eerste periode van dit seizoen.

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Buur, de Meij, Kick Smit, Duijn, van den Booren (87e Edam) , Q.Koster (76e Ouwehand), Brouwer, Ursem (87e B.Koster).

De Afvallende Bal (m.m.v. Ben Vredenburg)

  •