FC Uitgeest verrast koploper HSV en ..zichzelf!!

Nieuws

 

 

 

 

 

Natuurlijk was er zelfvertrouwen getankt in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop toen het team vier belangrijke punten scoorde en het spel steeds hoopvoller werd. Vandaag tegen het tot nu toe ongeslagen HSV moest het maar eens gebeuren. Zou de jonge ploeg daarin slagen?

Het is de 94e minuut, de wedstrijd lijkt uit te lopen op een verdienstelijke 1-1 voor de thuisploeg en…hoewel de gehele wedstrijd beter dan HSV, zouden spelers en toeschouwers er best vrede mee hebben gehad. Maar dan? Nog een laatste vrije trap voor FCU even buiten de rand zestien. Mooie plaats, zag je uitblinker Kick Smit denken. Voor hem zag hij Rens Brouwer en Stan Vrouwe in een mooi treintje staan. Als hij nu eens…? Met veel gevoel wordt de bal met de binnenkant voet voor gezet. Net over het hoofd van Rens Brouwer heen, maar vol op het hoofd van de inkomende Stan, “The Man” Vrouwe. Keeper kansloos en gekke uitbundigheid alom. 2-1 en de koploper in de touwen. Hoe mooi kan voetbal zijn?

FC Uitgeest startte met de weer van een blessure herstelde Daan van den Booren in de basis. Ondanks de vervelende omstandigheid van een harde, dwars over het veld staande wind, wisten beide partijen toch acceptabel voetbal op de mat te leggen. Er waren wat kansjes over en weer maar de eerst echt grote kans was in de 32e minuut voor FCU. Rens Brouwer verscheen alleen voor keeper Klaver, omspeelde hem keurig maar raakte daarna voor het lege doel de bal volkomen verkeerd. In de 37e minuut herstelde hij zich door na een prachtige actie de diepgaande Thijn Ursem aan te spelen. Met een leep “stiffie” verraste hij keeper Klaver. 1-0.

Na de thee was het HSV dat wat probeerde terug te doen. Met succes en geholpen door de omstandigheden. Een hoge bal in het strafschopgebied van FCU in de 62e minuut zwabberde alle kanten op. Keeper Lex de Haan tastte mis, maar spits Bugter niet. 1-1.

Zo leek de wedstrijd naar het einde te kabbelen en hoopte men bij FC Uitgeest vooral dat verdiende puntje binnen te halen. HSV drong nog wel aan maar daar was inmiddels ook het beste vanaf. Tot de vrije trap van Kick Smit. Langs de kant werd hardop herinnerd aan de laatste minuut tegen Meervogels dit seizoen  toen bij een 1-0 achterstand een vergelijkbare situatie zich voor deed en Stan Vrouwe met het hoofd de gelijkmaker binnen kopte. Doe het Stan! En.. ja hoor, hij deed het. Ditmaal als matchwinner. Stan “Grote Vriendelijke Reus”, bedankt.

Gestolen overwinning? In het geheel niet. Wel verrassend, want FC Uitgeest was vandaag gewoon beter dan de koploper. Een hoopvol perspectief.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, Buur, van der Werff (65e Willfert), Smit, Q.Koster (83e Ouwehand), Duijn, Ursem, Brouwer, van den Booren (89e van Rossum).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit

Hij wordt dit jaar dertig, speelt al een eeuw in het eerste en wordt nog steeds beter. Routinier Kick Smit speelde vandaag nagenoeg een “perfect game” zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. De jury was dan ook unaniem: hij was de “Man of the Match”.  Kick hier op de foto met pupil van de week Julian Renken van JO-8-3 en de wedstrijdbal gesponsord door Intersport Veldhuis en JAKO Nederland.