FC Uitgeest verliest weer met (te) grote cijfers

Nieuws

 

 

 

 

 

Het zijn niet de beste tijden voor het vlaggenschip van FC Uitgeest. Ditmaal was het Amsterdamse AGB een flink maatje te groot. Met maar liefst 6-2 werden de gasten afgedroogd. Dat doet pijn, want er lijkt maar geen ommekeer te komen. Pijn doet het natuurlijk niet alleen bij spelers en staf maar ook bij de mensen erom heen. Neem elftalbegeleiders Ton van Egmond en de al sinds mensenheugenis aanwezige Cor Feenstra. Ze zijn er altijd. Onzichtbaar, maar oh zo nodig, doen zij veel werk achter de schermen voor zo’n eerste elftal. Ik heb daar groot respect voor. Zelfs bij 5-2 achter zien zij, naast mij langs de lijn, nog positieve zaken. “We hadden toch een paar mooie aanvallen”, aldus Ton van Egmond. Wie ben ik om me daar niet bij aan te sluiten.

FC Uitgeest startte met de weer teruggekeerde Tim Taylor in de basis. “Starten” was voor FCU misschien nog  niet helemaal het juiste woord. Wellicht nog slaap in de ogen want al na vijf minuten lag de bal via Biberoglu achter de verbouwereerde doelman Hielke van der Laan. 1-0. Zowaar had Gerben van Rossum een minuut later bijna de gelijkmaker op zijn schoen. Helaas voor hem ging zijn inzet naast. Dat overkwam de Jong in de 9e minuut aan de andere kant niet. Hij profiteerde van slap verdedigen. 2-0. AGB was los. Onder impuls van de negenendertigjarige vedette van AGB Meric werd FCU opgerold. Eerst bediende hij in de 18e minuut de eveneens sterk spelende Amghar el Yettefti die bekwaam scoorde. 3-0. Weer een paar minuten later was het grootmeester Meric zelf die vanaf de rand zestien een fraaie schuiver produceerde. 4-0. Dat met nog maar 21 minuten op de klok. Eindelijk was er dan een opleving aan de kant van FC Uitgeest. Een fraaie aanval bracht de bal bij de vandaag goed spelende Daan van den Booren die scoorde. 4-1. Tijd voor een opleving zou je zeggen. Helaas kreeg Meric weer eens veel te veel ruimte van verdediger Wessel van der Werff, trok naar binnen en bediende Amghar el Yeteffti op maat. 5-1. In de tweede helft deed FCU er verder alles aan om de score niet verder te laten oplopen. Lukte niet helemaal want in de 89e minuut was het de oudere broer van Amghar el Yettefti die het familiefeest compleet maakte. 6-1. Gelukkig deed Thijs van Eerden in de 93e minuut namens FCU nog iets terug door te scoren. Eindstand 6-2. Wederom een grote nederlaag maar om met Ton van Egmond te spreken “wel één met een paar mooie aanvallen”. En Cor? Hij berustte. Morgen doet hij weer de vuile tenues in de was en is er in de filosofie van Cor vooral weer een andere mooie dag. Wie ben ik om me daar niet bij aan te sluiten.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, van der Werff (61e Rijssel), van Eerden, van Rossum(61e Molenaar), Smit, Taylor, van den Booren (82e de Waal) , Bryan Koster (82e Quinten Koster).