FC Uitgeest verliest terecht in een memorabele voetbalweek

Nieuws

 

 

 

 

 

Op een zondag waarin ook langs de lijn nog wonden werden gelikt die op een memorabele voetbalavond op woensdag 8 mei werden geslagen in de voetbalmoraal van menig voetballiefhebber, waren supporters van FC Uitgeest meer met hun mobieltje bezig dan met de wedstrijd AGB-FC Uitgeest. Dat vanwege de ontknoping in de eredivisie en het uiteindelijke verlies van PSV en de winst van Ajax.

Logisch ook want op het veld viel er niet zo heel veel te beleven anders dan maar te genieten van één speler op het veld namelijk Hursut Merich. Merich is inmiddels 35 jaar, maar wat een voetballer zeg! Bijna in zijn eentje bezorgde hij FC Uitgeest de 3-1 nederlaag. Merich is klein, heeft  een gedrongen postuur en is loeisterk. Hij is bijna niet van de bal af te krijgen en ziet de voortzetting eerder dan zijn tegenstander. Het was FCU vandaag allemaal even teveel. Geen moment kreeg de ploeg van Ton Pronk vat op hem of de andere spelers.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de afwezige Mike Olgers en Max Dekker. Al in de 6e minuut keek de ploeg tegen een achterstand aan. Nadat eerst Sem Bleeker nog op miraculeuze wijze redding had gebracht was het even later toch Makraou die de 1-0 op het scorebord zette. FC Uitgeest zette daar weinig tegenover. De ploeg had weer eens één van zijn mindere dagen zoals wel vaker in dit uiterst wisselvallige seizoen. Er ging niet veel goed terwijl het dit seizoen geplaagde AGB er lustig op los combineerde. Merkwaardige club toch dat AGB. Een Turkse club met een vrouwelijke voorzitter van Turkse komaf, spelend op een complex waar menig amateurclub zich (gemeente Amsterdam stopt er gewoon geen geld meer in) voor zou schamen. Zo moest er bijvoorbeeld voor deze wedstrijd worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van de buurman Vlug en Vaardig omdat het eigen veld te slecht was. Clubhuis en kleedkamer verdienen nauwelijks de naam en dan is de club dit seizoen ook nog eens door de KNVB onterecht beschuldigd van frauderen op het wedstrijdformulier. Een zaak, waarbij vooral door de inspanningen van dezelfde vrouwelijke voorzitter, de KNVB zwaar bakzeil moest halen. Een club in de verdrukking dus van wie je het niet eens zo erg vindt dat je van ze verliest.

Kon FCU nog wat terugdoen? Ja, maar pas ver in de tweede helft nadat Asian in de 38e minuut de 2-0 had gescoord. In de 81e minuut tekende Daan Hamaker voor de tegentreffer. 2-1. Het gaf weer enige hoop maar die werd al snel teniet gedaan door uitblinker Merich die met een fraaie lob in de 86e minuut zijn goede optreden beloonde met een doelpunt. 3-1. Toch was er inmiddels gejuicht door enkelen van de FC Uitgeest aanhang maar dat was om het aanstaande kampioenschap van Ajax. Het gold niet voor FC Uitgeest die zich volgende week in de laatste thuiswedstrijd tegen Hoofddorp maar moet herpakken en laten zien dat met de nacompetitie in zicht het team wel degelijk in staat is om goed te voetballen.

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit (30e R.Brouwer), Vrouwe, Idema, Duijn, Putter, J.Brouwer, Hamaker, de Groot (45e van Rossum), Smit, Half.

 

Bron: De afvallende Bal, FC Uitgeest