FC Uitgeest verliest dankzij/ondanks de scheidsrechter.

Nieuws

 

 

Het is maar net hoe je het ziet, maar dat beslissingen of soms niet- beslissingen van arbiters een cruciale rol kunnen spelen in een potje voetbal is bekend. Vandaag trof FC Uitgeest in de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen FC Boshuizen de heer Wassink. Mijnheer Wassink zat er vandaag een aantal keren behoorlijk naast en helaas in dit geval in het nadeel van FC Uitgeest. De actie van verdediger Owel in de 31e minuut tegen Max Dekker in het strafschopgebied en het niet bestraffen ervan was nog te billijken maar de overtreding tegen dezelfde Max Dekker in de 40e minuut was een klassieke penalty. Maar niet bij de heer Wassink vandaag. Dan de laatste seconden van de verlenging. Stan Vrouwe trapt de bal uit. Nee hoor, hoekschop volgens de heer Wassink. De voorzet belandt op het hoofd van uitblinker Pisas die beheerst raak kopt. Ultieme winst voor FC Boshuizen. Is de nederlaag daarmee de schuld van de scheidsrechter? Natuurlijk niet, want daarvoor was FC Boshuizen vandaag net een maatje te groot en won het uiteindelijk verdiend van een dapper en moedig spelend FC Uitgeest.

FC Uitgeest startte weer met Mike Olgers in de basis maar zonder de afwezige Jorn Brouwer. Het begin was duidelijk voor FC Uitgeest. Het had echter de pech dat een mooi genomen vrije trap van Lester Half in de 8e minuut op de paal belandde. Toch kwam FC Uitgeest via dezelfde Lester Half op een verdiende voorsprong. Verdediger Adsalmis speelde de bal te laconiek terug op zijn eigen keeper waarna Lester Half er als de kippen bij was om te profiteren. 0-1. Het volgende grote gevaar was dus de boven genoemde actie van Max Dekker waarbij overigens bijna de tegentreffer viel want gedurende de verontwaardiging van de gasten was Pisas ervan door gegaan. Zijn inzet kon ternauwernood door Sem Bleeker worden gered. De tweede helft gaf een veel sterker FC Boshuizen te zien. De thuisploeg zette FCU vast op eigen helft en de gasten kwamen nauwelijks meer onder de druk vandaan. De beloning volgde in de 54e minuut. Verdediger Adsalmis krulde een vrije trap keurig in de hoek. 1-1. FCU kon daarna alleen maar tegenhouden maar dat deed het ook met verve.

Zo was er dus uiteindelijk de verlenging. Daarin waren er kansen over en weer tot dus die vervelende 120e minuut van de wedstrijd toen de geheel vrij staande Pisas ongehinderd kon inkoppen. 2-1. Daarmee kwam er met een grote gongslag een einde aan het seizoen van FC Uitgeest. Een wisselvallig seizoen beloond met de mooie vierde plaats op de ranglijst en een hele aardige wedstrijd tegen een sterk FC Boshuizen. De mannen van Ton Pronk konden uiteindelijk met opgeheven hoofd van het veld. Het was namelijk geen schande om van dit goede FC Boshuizen te verliezen. Maar verliezen door fouten van de scheidsrechter deed meer pijn. Dan blijft er altijd een gevoel van “wat als?”.

FC Uitgeest in ieder geval namens alle fans bedankt voor een mooi seizoen. Op naar het ICGT en wie weet volgend seizoen beter!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker (118e Schröder), de Wit, Idema, Vrouwe, Duijn (87e Smit), Putter, van Rossum (58e Beentjes), Hamaker, Dekker, Olgers, Half.

foto Marianne Jonker

meer wedstrijdfoto’s via: https://www.facebook.com/fotoMarianneJonker/