FC Uitgeest “vergeet” tegen KFC te winnen

Nieuws

 

 

 

Laten we beginnen met eervolle vermeldingen voor FC Uitgeest en KFC want dit seizoen heb ik nog niet zo’n leuke wedstrijd gezien als deze op een mooie donderdagavond gespeelde wedstrijd. Twee ploegen die vanaf het eerste fluitsignaal met “Full Gas” voetbal het doel van de tegenstander zochten, niet bang waren om te verliezen en ook fouten maakten die op zich weer de amusementswaarde verhoogden. Dat FC Uitgeest uiteindelijk verzuimde om, ondanks verschillende 100% kansen, in de tweede helft tegen tien man van KFC de volle winst te pakken was een smet op de avond. Maar.. toch ook weer niet geheel onverdiend voor KFC want ze bleven strijden en ondanks de man minder situatie de weg naar het doel van Sam Heijne zoeken. Kortom de 2-2 op het scorebord was zuur voor FC Uitgeest maar verdiend voor KFC.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling. De mannen in geel-groen startte voortvarend en direct werd het doel van de tegenstander belaagd onder andere met een kopbal van Sem Buur. Maar in de 8e minuut lag de bal toch echt aan de andere kant erin. Na een hoekschop viel de bal pardoes voor de voeten van  uitblinker Prins die beheerst scoorde. 0-1. Het was de opmaat voor een hele gekke, misschien wel unieke minuut. Zelf  kan ik me niet herinneren het eerder meegemaakt te hebben, wat er nu gebeurde. Direct vanaf de aftrap is er een lange bal van Kick Smit die voor de voeten van de mee gesprinte Thijn Ursem valt die vervolgens verwoestend hard uithaalt en keeper List kansloos laat. 1-1. Dan, de aftrap van KFC, een aanval, een corner, een voorzet en wederom die dekselse List die met een kopbal  scoort. 1-2. Binnen twee minuten drie doelpunten. Zelden vertoond.

Dan tot de rust een heerlijk op en neergaande wedstrijd van twee ploegen die vol op de aanval speelden. Met kansen over en weer en talloze schoten op het doel van beide keepers. Het rustsignaal kwam als geroepen want in dit moordende tempo van de wedstrijd waren er spelers die nu al vermoeidheidsverschijnselen begonnen te vertonen. Vlak na rust in de 49e minuut kon FCU dan toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord bijschrijven. Een mooie voorzet van Thijn Ursem werd prachtig binnen gelopen door Rens Brouwer. 2-2. FC Uitgeest putte er moed uit en was vanaf nu de betere ploeg. In de 59e minuut werden ze ook nog eens geholpen door een oliedomme actie van Maurice die vol op de enkels van Daan van den Booren dook. Direct rood was het gevolg. Daarna regen de kansen zich aaneen voor de thuisploeg maar het wilde maar niet lukken. Bovendien moest het achterin nog oppassen, want ook met tien man togen de mannen uit Koog aan de Zaan evengoed ten aanval. Zo bleef het 2-2, is FCU nagenoeg veilig en had het publiek in ieder geval een hele amusante wedstrijd gezien. Toch was de nasmaak een beetje bitter, er had simpelweg gewonnen kunnen worden.

De Afvallende Bal

Foto’s van Roel Koster

FC Uitgeest: Heijne, de Meij, Vrouwe, Buur, Beentjes, Smit, Duijn, Q.Koster, van den Booren, Brouwer, Ursem.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit.

Dat de routinier bezig is aan een sterk seizoen moge duidelijk zijn. Ook vandaag was hij weer alom tegenwoordig als spelverdeler en met zijn strakke passing. Het leverde hem voor de derde keer dit seizoen de prijs op van de Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.