FC Uitgeest “vecht”zich met “Bloed, zweet en tranen” naar belangrijke 3 punten

Nieuws

 

 

I

In het weekend van “Heel Holland zingt Hazes” was het als schrijvende supporter hartverwarmend om te zien hoe onze jongens fysiek de strijd aangingen met zij van Schagen, die groter en sterker waren. Waar FC Uitgeest zich in eerdere wedstrijden nog weleens liet wegzetten door een fysiek sterkere tegenstander was daar vandaag geen sprake van. Het gevolg was wel een aantal gele kaarten, maar het verheugende daarvan was weer dat deze niet werden gegeven voor praten maar echt voor overtredingen bedoeld om de bal te veroveren. Vandaag geen bangigheid, voet terugtrekken, maar volle bak erin gaan. Een compliment voor spelers en staf en een 2-3 overwinning waard vandaag.

FC Uitgeest startte vandaag zonder de geschorste Kick Smit. Lars Ouwehand was zijn vervanger en die deed dat naar behoren. Het eerste half uur gingen de wedstrijd gelijk op maar zagen we al de contouren van een heerlijke strijd die vandaag zou ontbranden. Beide teams gingen, was al snel duidelijk, vol voor de overwinning. Het gevolg was een wedstrijd vol passie, vuur en inzet, maar met ook matig voetbal. Aan beide kanten ging er veel fout. Dat maakte de wedstrijd overigens ook wel weer leuk om te zien. In de 25e minuut was FCU dichtbij de 0-1 maar een inzet van Thijn Ursem ging net naast en even later werd een kopbal van Stan Vrouwe van de lijn gehaald. Toch was het Schagen United dat op voorsprong kwam. Spits Kleijn kon in het strafschopgebied iets te gemakkelijk de bal aannemen en schoot uit de draai raak. 1-0. Het antwoord van FCU volgde razendsnel. Een klutsbal in de zestien viel een minuut later precies goed voor de voeten van Sem Buur. 1-1 Nog voor rust kwam FC Uitgeest op voorsprong. Een diepe pass, een geweldige aanname van Thijn Ursem, waarna ook hij uit de draai raak schoot. 1-2.

Vlak na rust was het weer raak voor de gasten. Door een geblesseerde speler in het strafschopgebied ontstond er verwarring in de Schagen verdediging terwijl de goed leidende arbiter het spel liet doorgaan. FCU profiteerde. De voorzet van Thijn Ursem was op maat en Rens Brouwer kopte hard binnen. 1-3. Schagen gooide vanaf nu helemaal de beuk erin, maar juist in die fase lieten die van ons zien wel degelijk de fysieke strijd te kunnen aangaan. In de 77e minuut was het aanvaller Prins die de spanning terugbracht in de wedstrijd met een bekeken schuiver in de hoek. 2-3. Daarna was het voor FC Uitgeest alle zeilen bijzetten. De mannen van Schagen stroopten nog maar weer eens de mouwen op, kwamen soms dichtbij, maar vonden steeds de vandaag uitstekend keepende Sam Heijne op hun weg. Zo bleef de 2-3 op het scorebord staan en zongen zij uit Uitgeest “de koek is op” naar teleurgestelde spelers van Schagen.

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Buur, de Meij, Duijn, Ouwehand, Q.Koster (78e Edam), van den Booren (91e Krom), Ursem, Brouwer.