FC Uitgeest vecht, knokt en strijdt zich naar een punt!

Nieuws

 

 

 

 

Slecht nieuws voor alle komende tegenstanders van FC Uitgeest de komende weken. Wie had gedacht wel even de punten te kunnen ophalen tegen de ploeg, die de eerste wedstrijden hard onderuit ging, kon weleens van een koude kermis thuiskomen want inmiddels staat er een ander FCU. Een ploeg die langzamerhand zelfvertrouwen krijgt, op elkaar ingespeeld raakt en… nimmer versaagt.

Het is de 94e minuut, FCU – inmiddels met 10 man na tweede geel voor invaller Gervaino Rijssel- houdt met de moed der wanhoop stand tegen de ene aanvalsgolf na de andere van de gastheren van Hillegom als er weer zo’n doelpoging lijkt te komen. Er wordt hard ingeschoten maar door de lucht vliegt iets met geel en groen die de bal blokt. In het shirt huist de vandaag onvermoeibare Sander Admiraal, van beroep breker en sloper in de verdediging van FC Uitgeest. Samen met “Stan the Man” Vrouwe is “Sander Sloper” Admiraal vandaag de verpersoonlijking van Uitgeester onverzettelijkheid. Zo bleef het 0-0 en dat voelde toch een beetje als winst.

FC Uitgeest startte zonder de afwezige Daan Hamaker en Wessel Schilp maar wel weer met aanwinst Tim Taylor die vandaag na een blessure zijn rentree maakte en dat overigens zeer verdienstelijk deed. Hij is sterk aan de bal en heeft een goed oog voor positie.

Het eerste hachelijke moment voor het doel van Hillegom werd vreemd genoeg veroorzaakt door een eigen speler, namelijk van der Neut, die met een terugspeelbal zijn eigen keeper van Vuren compleet verraste. Met een snelle sprint kon de keeper nog net voorkomen dat de bal de doellijn passeerde. Vlak voor rust waren beide ploegen dicht bij de openingstreffer. Eerst was het invaller (blessure van Yannick Draaijer in de 30e minuut) Thijn Ursem die in de 40e minuut met een hard schot keeper van Vuren bijna verraste en daarna was het Hillegom dat in de 44e minuut twee keer de lat trof.

In de tweede helft was er wederom een grote kans voor FC Uitgeest. Thijn Ursem werd de diepte ingestuurd en leek alleen op keeper van Vuren af te gaan tot hij wel leek in te houden, wat van alle opties die hij op dat moment had de slechtste leek te zijn. Toch gaat er van hem in de voorhoede, samen met Daan van der Booren, steeds dreiging uit maar is het bij beiden nog teveel “net niet”.

Tsjaa, en dan die tenenkrommend spannende slotfase. FC Uitgeest werd helemaal teruggedrongen en het wachten was op de goal voor de thuisploeg die wel moest vallen. Alleen hij viel niet, dank zij het vechten, knokken en strijden voor iedere bal van FCU. Toch weer lekker een puntje. Volgende week tegen HBC thuis hetzelfde laten zien boys en dan komt het goed!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, Ouwehand (45e Rijssel), van Eerden, Draaijer (30e Ursem), Kick Smit (77e Duijn), Taylor, van den Booren, van Rossum ( 86e Quinten Koster).