FC Uitgeest : “typisch geval van jammer!”

Nieuws

 

 

Voor een keeper is het natuurlijk de ergste nachtmerrie. Sta je de hele wedstrijd als een tijger te keepen en dan is er plotseling dat lullige balletje dat opstuitert en zomaar tussen je benen door over de achterlijn gaat. Je kunt wel door de grond gaan, vraagt je gelijk af hoe dit in godsnaam kan gebeuren maar weet ook dat het moment onherroepelijk is. Zie hier in een notendop de verklaring waarom keepers soms de meest eenzame mensen in het veld zijn. Het overkwam de jonge FC Uitgeest keeper (16 jaar) Max Walbeek zondag thuis tegen vv Assendelft. Met nog vijf minuten op de klok en een 1-0 voorsprong tegen een inmiddels tot een tiental gedecimeerde tegenstander leek de buit binnen te zijn. Maar dan? Arme Max!

FC Uitgeest startte ditmaal met Max Walbeek op doel en Sem Buur en Sander Admiraal in de verdediging. Goede krachten, want allen speelden zij vandaag een puike partij. Voorin was Wessel Schilp de vervanger van de afwezige Thijn Ursem.

Voor de ogen van de vele toeschouwers, waaronder veel Assendelvers, ontspon zich eigenlijk best een hele leuke wedstrijd, zonder dat beide partijen overigens tot goed voetbal kwamen. Kansen over en weer en een vaak goed ingrijpende Max Walbeek bij FCU. In de aanval was het vandaag vooral Daan van den Booren die gevaar stichtte bij de zwarthemden. Zoals in de 37e minuut met een mooie soloactie in het strafschopgebied en een bijna kopgoal vlak daarna toen hij de bal zomaar vol op het hoofd kreeg.

Na de rust bleef het beeld van de wedstrijd gelijk. Er ging veel fout aan beide kanten maar er was drang naar voren. In de 59e minuut volgde de beloning voor de thuisploeg. Een mooie steekpass van Daan van den Booren werd op waarde geschat door Yannick Draaijer die vervolgens onreglementair werd afgestopt door keeper Willems. Penalty en wat makkelijk gegeven rood. Kick Smit faalde niet. 1-0.

FC Uitgeest leek daarna de wedstrijd tegen tien man makkelijk uit te spelen maar dan? De 76e minuut. Uit het niets een slaande beweging van de ingevallen Kjell Smit naar het hoofd van een Assendelft speler. Diep rood zou je zeggen maar tot verbijstering van Assendelft en verbazing bij alles wat FC Uitgeest was, volgde er slechts een gele kaart. Consternatie alom en een scheidsrechter die tot een afkoelingsperiode besluit. Goed, voetballen dan maar weer (overigens zonder zondaar Kjell Smit die verstandig genoeg was gewisseld) met nog 12 minuten op de klok. Zo leek FC Uitgeest dus eindelijk deze competitie op de volle winst af te steven. Totdat! Enfin, ook vandaag mocht het niet zo zijn. Maar toch, het eerste puntje van deze competitie is daar en de rest is een “typisch geval van jammer”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Walbeek, Beentjes, Vrouwe, Buur, Admiraal, van Eerden, van den Booren, Kick Smit 78e de Meij), Schilp (67e Ouwehand), Draaijer, van Rossum (67e Kjell Smit/ 78e Molenaar).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Daan van den Booren.

Natuurlijk, hij is pas 17 jaar, maar soms verwacht je wat meer van hem omdat hij nu al een tijdje in het eerste speelt. Vandaag maakte hij het helemaal waar. Goede passeerbewegingen, listige passes en prima meeverdedigen. De jury was lovend en hij Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Gefeliciteerd Daan.

 

Foto: Marianne J onker