FC Uitgeest trekt overwinning “bijna”over de streep

Nieuws

 

 

 

“Bijna” is het bijwoord in de titel die uitstekend aangeeft hoe het wedstrijdverloop was verlopen in de thuiswedstrijd tegen het sterke Saenden. Met nog vijf minuten te spelen koesterde de thuisploeg een verdiende 2-1 voorsprong maar toen was daar ineens die dekselse invaller Droog die met een droog schot keeper Sam Heijne verraste. 2-2, toch nog. En dat, nadat in de 74e minuut uitblinker Rens Brouwer, nadat hij al twee keer gescoord had, toch echt “bijna” de 3-1 op zijn schoen had. Eerst was het keeper Bonnema die zijn inzet wist te stoppen en vervolgens was het Rens Brouwer zelf die de terugspringende bal niet in het lege doel wist te krijgen. Kortom “bijna” was het vandaag niet “bijna” geweest, maar uiteindelijk stond er toch 2-2 op het scorebord. En… daar baalden zij van FC Uitgeest behoorlijk van.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder Daan van den Booren en Quinten Koster. Lars Ouwehand en Gerben van Rossum waren de vervangers. Op deze mooie zondag was het al snel FC Uitgeest die het initiatief naar zich toetrok. Al in de 3e minuut testte Thijn Ursem de waakzaamheid van de keeper met een hard schot. Keeper Bonnema was echter wakker. In de 10e minuut was er een mooie loopactie van Rens Brouwer die fraai uithaalde maar zijn bal net over zag gaan. Uiteindelijk waren het de bezoekers die tegen de verhouding in op een voorsprong kwamen. Uitblinker Dihalu speelde zich aan de rechterkant handig vrij en leverde een voorzet op maat af waar spits Heine wel raad mee wist. 0-1. FC Uitgeest liet het er niet bij zitten. In de 33e minuut was het alweer gelijk. Goed doorlopen van Rens Brouwer, een leep “stiffie”, en de thuisploeg was weer op gelijke hoogte. 1-1. Helemaal mooi werd het vlak voor rust  toen een prachtige aanval werd voltooid met een heerlijk indraaiende voorzet van Kick Smit waar Rens Brouwer lekker met zijn hoofd tegen aan kon lopen. 2-1.

Na de thee bleef het een levendige wedstrijd met veel inzet van beide kanten. FC Uitgeest leek daarin tot twee keer aan toe de wedstrijd  “bijna” naar zich toe te trekken. Eerst was het David de Meij die na een fraaie rush net naast schoot en vervolgens Rens Brouwer die in de 74e minuut “bijna” een hattrick scoorde. Tsjaa, en een oude wet uit het voetbal leert ons dat als je zelf niet scoort dan…! Dat gebeurde dus ook. In de 85e minuut was er slordig balverlies op het middenveld. Invaller Droog schoot hard en laag binnen. 2-2. Helemaal aan het einde leek de thuisploeg in de 94e minuut toch nog de winst binnen te halen maar alleen voor keeper Bonnema kon Ouwehand geen kracht zetten achter zijn inzet. Zo bleef het gelijk en was er “bijna” een overwinning. Tegelijkertijd is het echter maar een bijwoord, “bijna”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, de Meij, Buur, Vrouwe, Beentjes, Kick Smit, Ouwehand ,Duijn (81e van Eerden), Ursem, Brouwer, van Rossum (84e Rutz)

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd : Rens Brouwer

Rens is zonder twijfel één van de beste voetballers bij FC Uitgeest. Je kunt de man achterin zetten, op het middenveld of zoals dit seizoen in de spits. Maakt niet uit! Rens levert. Vandaag met twee fraaie doelpunten. De jury beloonde het. Rens, hier op de foto met pupil van de week Feline Kager (JO10-2) en de gesponsorde bal van Jako en Intersport Veldhuis, gefeliciteerd.