FC Uitgeest toont moed en is niet moedeloos

Nieuws

 

 

Ik geef het je maar te doen. Vrijwel iedere wedstrijd verliezen en dan toch de moed erin houden. Het is geen eenvoudige opgave. Toch lieten de jongens van FC Uitgeest zien dat het wel kan. Onbevangen en met goede moed traden ze de buren van Vitesse’22 in Castricum tegemoet. Zonder resultaat weliswaar, want uiteindelijk stond er 2-0 voor de thuisclub op het scorebord, maar wel met de wetenschap dat ze met zijn allen het beste FC Uitgeest van het seizoen hebben laten zien. En dat telt ook.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de vakantievierende Stan Vrouwe. Op zijn plaats in het centrum van de verdediging stond Wessel Schilp en die deed dat zeker niet onverdienstelijk.

FCU begon heel aardig aan de wedstrijd en speelde het eerste kwartier een paar kleine mogelijkheden bij elkaar. Toch werd de ploeg snel de rauwe werkelijkheid ingetrokken. Een fraai uitgespeelde aanval bracht de bal in de 22e minuut bij uitblinker van Esveld (die kan hoger voetballen hoor!) die beheerst scoorde. 1-0. Het was de inleiding voor de beste fase van FC Uitgeest dit seizoen. Eerst was er in de 30e minuut onze jongeling Thijn Ursem die met fraaie heupbewegingen twee verdedigers het bos in stuurde maar zijn daaropvolgend schot vervolgens over zag gaan. Daarna in de 39e minuut een fraaie aanval van FCU die werd besloten met een pegel op de paal vanaf de rand zestien door Kick Smit. Perspectief voor de tweede helft dus.

Jammer genoeg konden onze jongens de lijn in de tweede helft niet doortrekken. Vitesse herpakte zich en scoorde zelfs weer. Bij een hoekschop in de 55e minuut stond Poel helemaal vrij en kon ongehinderd inkoppen. 2-0.

FC Uitgeest bleef moedig en dapper strijden maar een ommekeer zoals bij het Nederlands elftal zat er niet in.  Zo blijft het ook na de laatste wedstrijd voor de winterstop steken op het schamele aantal van twee punten. Eigenlijk kan het vizier al helemaal op het volgende seizoen. Dat betekent voor de jongens die nu in het eerste spelen dat ze keihard moeten blijven trainen en iedere wedstrijd individueel en als team verbetering moeten tonen. Alleen dan maak je van je verlies, winst.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Admiraal, Schilp (71e Willfert), van der Werf (71e Molenaar), van Eerden, Smit (87e Duin), Taylor, van Rossum, Ursem, van den Booren (45e Hamaker).