FC Uitgeest toont “fighting spirit””.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Het is een mooie Engelse term , “fighting spirit”. In de Cambridge dictionary wordt het als volgt omschreven: “the willingness to compete or do things that are difficult” ofwel “de wil om te strijden en moeilijke problemen tegemoet te treden”. In een knotsgekke wedstrijd, uit bij DSOV, toonde FC Uitgeest maar weer eens aan dat het in vergelijking met de wedstrijden voor de winterstop bezig is het anders en beter te doen. Daar waar wisselvalligheid en soms lankmoedigheid het team nog weleens parten speelde, zien we nu een ploeg die vaak loeischerp is, bereid is strijd te leveren en niet schrikt van een tegenstander die er twee keer in slaagt om op voorsprong te komen. De uiteindelijke 3-5 op het scorebord was vooral het gevolg van teamwork en “fighting spirit”.

FC Uitgeest startte verrassend genoeg met de vorige week nog uitblinkende Kick Smit op de bank en voor hem de wat verdedigender ingestelde Daan Hamaker op zijn plaats. Zij van FC Uitgeest hadden wat goed te maken want in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Vijfhuizen werd een kansloze 0-4 nederlaag geleden.

Vanaf de aftrap ontspon zich een wedstrijd zoals je ze zelden ziet op de amateurvelden. Twee ploegen die vol gas vooruit gingen en in de hoogste versnelling bleven voetballen. Al in de 1e minuut was het raak. Keeper van der Giezen verwerkte buiten het strafschopgebied een bal niet lekker waarna het leder pardoes voor de voeten van Mike Olgers belandde die razendsnel Lester Half aanspeelde. Zijn uithaal liet de inmiddels dolende keeper van der Giezen kansloos. 0-1. In de 13e minuut was het alweer gelijk. De ijzersterke spits Lomis van DSOV controleerde prachtig de bal en schoot via de paal binnen. 1-1. In duizelingwekkende vaart ging het verder. Stan Vrouwe en Mats Idema waren met kopballen dicht bij de voorsprong maar het was wederom Lomis die in de 27e minuut scoorde nadat hij de bal via de lat gelukkig voor de voeten had gekregen. 2-1. Voort ging het weer. Een prachtige dieptepass in de 28e minuut op de weg sprintende Max Dekker, een heerlijke controle (wat een aanwinst is hij toch dit seizoen) en een fraaie treffer. 2-2. Een minuut later. Spits Te Vrede draait handig weg en laat keeper Sem Bleeker kansloos. 3-2. Rust. Tijd om even adem te halen. Kan het nog gekker? Jazeker! FC Uitgeest vliegt wederom uit de startblokken. Al in de 46e minuut kopt de vandaag uitstekend spelende Daan Hamaker de bal steenhard op de lat. In de 54e minuut is het toch raak. Gekluts en geklungel voor het doel van keeper van der Giezen en een lachende Jorn Brouwer die de bal in het doel gewerkt heeft.3 -3. Vervolgens, een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide ploegen. Maar jij, de spelers en de andere toeschouwers weten dat het dan nog lang niet gedaan is. Zo´n wedstrijd is het geworden. Je hebt het nog niet bedacht of Lester Half besluit nog maar weer eens te laten zien over unieke kwaliteiten te bezitten. Een hoge “moonball” wordt door hem in het strafschopgebied, schuin links van het doel staande, in één keer op de schoen genomen. Arme van der Giezen. Hij hoorde alleen het geluid. 3-4. Een terecht gegeven strafschop in de 71e minuut zorgt uiteindelijk voor opluchting bij FC Uitgeest. Jorn Brouwer klaarde het klusje. Het zorgt voor een bijzondere eindstand. 3 -5. Een fraaie winst, behaald door een collectief van jongens met “fighting spirit”. Het is vooral dat laatste wat een goed gevoel geeft. Samen gedaan! Volgende week maar weer jongens!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, De Wit,Vrouwe, Idema, T.Duijn,Putter, Hamaker, Olgers (74e Smit), Brouwer, Dekker, Half (89e van Rossum).