FC Uitgeest: Toen werd het lente

Nieuws

 

 

 

 

Ach zo’n heerlijk, mooie dag om langs de lijn te staan daar bij FC Boshuizen zo tegen de binnenstad van Leiden aan. Een heerlijk lentezonnetje ketsend op het gezicht en het hoofd dat nog niet zoveel gewend is. Naar beneden kijkend zie je de madeliefjes in het gras staan en voor je uit kijkend zijn zij van FC Uitgeest en Boshuizen driftig in de weer om een poging te wagen goed te voetballen. Daar zou het ook bij blijven want echt lukken deed dat niet aan beide kanten. Mocht er iemand van Opta Data Sports (sportstatistieken) langs de lijn hebben gestaan dan zou hij/zij tot schrikbarende conclusies hebben gekomen als het ging om niet aangekomen passes. Een waar festival van inleveren kreeg een gerechtvaardigde uitslag namelijk “Nul-Nul”. Een uitslag die vreemd genoeg aan de kant van FC Uitgeest tot grote vreugde leidde want daarmee pakte ze wel een periodetitel. Dat was naast het lentezonnetje dan wel weer verheugend.

FC Uitgeest startte in de bekende opstelling. In het eerste kwartier had de ploeg van Ton Pronk absoluut het beste van het spel. Van een doelpunt kwam het echter niet omdat zowel Daan Hamaker als Lester Half er niet in slaagden om in kansrijke positie keeper Antersijn te verrassen. Ook FC Boshuizen liet zich in die fase niet onbetuigd getuige een mooie kopbal van Owel net naast. Daarna kreeg de voorjaarszon definitief vat op de spelers. Alsof de spelers waren geladen met de verkeerde atomen die bijzondere aantrekkingskracht ten toon spreidde op alles behalve de eigen medespelers. Geen moment slaagden de twee ploegen erin om de bal langere dan dertig seconden in eigen gelederen te houden. Zo werd het al vroeg in de tweede helft duidelijk dat de wedstrijd afstevende op een onoverkomelijke “Nul-Nul”. Oh ja, er deden zich zo hier en daar nog wat kleine kansjes voor en beide teams deden aandoenlijk hun best maar lukken deed er niet veel. Voor FCU was de gelijke stand van Velsen meer onderwerp van gesprek langs de kant dan het eigen spel. Toen de goed leidende scheidsrechter van Loenen na 93 minuten voor het einde blies was er dus die explosie van vreugde bij groen en geel. Zeker niet om het vertoonde spel maar wel om een eerste prijs in wat toch best een mooi seizoen is tot nu toe. Zo zegen moegestreden spelers, tussen de madeliefjes in het gras en lieten zich lekker verwarmen door het voorjaarszonnetje. Het was een beetje lente geworden.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, De Wit, Vrouwe, Idema, T.Duijn, Putter, J. Brouwer (87e R.Brouwer), Hamaker, Dekker, Olgers, Half (84e J.Duijn).