FC Uitgeest: strijd en passie, maar geen punten.

Nieuws

 

 

 

 

 

Op een erbarmelijk slecht veld is FC Uitgeest er tegen Hoofddorp niet in geslaagd de punten op sportpark de Koog te houden. Waar in voorgaande wedstrijden nog wel eens een dubieuze rol toegewezen kon worden aan het arbitraire trio was dit op deze mooie zondag zeker niet het geval. Leidsman Jochum Puts toonde zich bekwaam in het leiden van deze wedstrijd vol passie en strijd. Waar lag het dan aan dat Uitgeest puntloos achter bleef?

In ieder geval niet aan de inzet van de mannen van trainer Hilmar de Groot. Voor elke meter werd gestreden, elk duel werd vol overtuiging aangegaan, hetgeen ook de basis was voor de eerste goal van de wedstrijd. De sterk spelende Wessel van de Werff troefde in de 8e minuut zijn directe tegenstander af, lanceerde Thijn Ursem die met een snelle voetbeweging de bal over de keeper van Velzen lobte. 1-0. Uitgeest kreeg daarna moeite met de vele positie van met name de middenvelders van Hoofddorp. De gasten kregen daardoor langzamerhand de overhand.  Waar Sam Heijne in de 16e minuut de gelijkmaker nog kon voorkomen door een knappe reflex met zijn voeten, werd hij in de 24e minuut toch verslagen. Dit keer door een polletje op het veld, dat er voor zorgde dat de bal een lelijke stuit mee kreeg. 1-1.

De behendige linksbuiten van Hoofddorp Jeremiah Kigongo bezorgde vervolgens, de wederom sterk spelende, Sander Admiraal een moeilijke middag door bij voortduring gevaarlijk te zijn.

Na rust hetzelfde beeld, Hoofddorp dat het betere van het spel had zonder echte gevaarlijk te worden en FC Uitgeest dat probeerde tegen te houden. In de 54e minuut was het de talentvolle Daan van den Booren die met een prachtige voetbeweging tussen twee verdedigers door het penalty gebied in dribbelde, helaas stuitte hij op de keeper. Tot de 75e minuut was er niet zoveel aan de hand voor FC Uitgeest. Hoofddorp was slimmer, fysiek sterker en handiger, maar Uitgeest kon zich goed verweren. De fysiek sterke centrum spits Julian Konneman kreeg uit het niets een grote kans maar miste. FC Uitgeest bleef slordig Dat werd afgestraft in de 85e minuut. De ingevallen Nigel Comter legde de bal klaar voor de opkomende Markus Broxterman die beheerst de bal binnen schoot. 1-2. Weer rechtte Uitgeest de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 88e minuut werd het definitieve vonnis geveld door Hoofddorp. De rest verdediging van Uitgeest stond niet goed bij een snelle counter van Hoofddorp. 1-3. Teleurstelling alom bij de thuisploeg.

Maar toch? Het is fantastisch om te zien dat FC Uitgeest keer op keer elke wedstrijd weer vol overtuiging de strijd aan gaat. “De jongens moeten mannen worden en dat heeft tijd nodig” was de tekst van een gerenommeerd supporter.

De Effect bal

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Wessel van der Werff.

Hij speelt inmiddels regelmatig zijn wedstrijden voor het eerste elftal van de week en toont daarin altijd honderd 100 procent inzet en voetballen onder het mom van “Met simpele dingen goed te doen kom je een heel eind”. De jury bekroonde hem daarvoor vandaag tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.