FC Uitgeest schiet in eigen voet

Nieuws

 

 

 

Merkwaardige uitdrukking en naar het schijnt (ooit hier al eerder door mij uitgelegd) afkomstig te zijn uit de Middeleeuwen. Boogschutters moesten met pijl en boog met de voeten aanspannen. Ging dat mis dan kreeg je de pijl in je eigen voet. Tegenwoordig staat het voor “jezelf benadelen”. Dat is nu precies wat FC Uitgeest in de thuiswedstrijd tegen LSVV deed, zichzelf benadelen. Knullig werd er verloren terwijl er vooral in de eerste helft mogelijkheden genoeg waren om de wedstrijd van een zonnig karakter te voorzien. Wat FCU op verschillende momenten naliet deed LSVV wel namelijk, zij het wat gelukkig, scoren. Zo stond er uiteindelijk 1-2 op het scorebord en daar was iedereen bij FCU knap chagrijnig over.

FC Uitgeest startte vandaag zonder de afwezige Dennis de Wit. Mike Beentjes was vandaag een verdienstelijk vervanger. De ploeg van trainer Ton Pronk kwam sterk uit de startblokken. Al in de 5e minuut was spits Max Dekker dicht bij de openingstreffer maar zijn kopbal vloog net over het doel van doelman Stet. Na nog wat kleine kansjes van de vandaag weer goed spelende Mike Olgers en Jorn Brouwer was het toch echt Lester Half die in de 14e minuut had moeten scoren . Alleen voor keeper Stet deed hij bijna alles goed maar toch, zijn inzet ging net langs de paal in plaats van ervoor. Ook daarna nog kansen maar langzamerhand was het LSVV dat steeds meer vat op het spel van de gastheren kreeg. Zo had Reinhard in de 31e minuut de openingstreffer op de schoen maar een ongelukkige stuit zorgde ervoor dat hij over de bal heen maaide. Koud en nat waren de ploegen de kleedkamer uit of het was LSVV dat op voorsprong kwam. Ongelukkig verdedigen bracht de bal bij Cretier die vanaf 20 meter de misschien iets te ver voor zijn doel staande keeper Sem Bleeker verraste met een lepe boogbal. 0-1. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging fel op jacht naar de gelijkmaker. In de 61e minuut tekende Jorn Brouwer voor de mooiste actie van de wedstrijd. Fraai draaide hij in het strafschopgebied om enkele tegenstanders heen om vervolgens Mike Olgers in staat te stellen te scoren. 1-1. De ommekeer leek er aan te komen. Helaas had FCU vandaag het geluk niet aan zijn zijde. Twee minuten na de gelijkmaker promoveerde de bibs van een van onze verdedigers een matige vrije trap van Botman tot een gelukkige carambole en een kansloze missie voor keeper Sem Bleeker. 1-2. FCU deed nog aandoenlijk zijn best maar het zat er niet meer in vandaag. Er was al in de eigen voet geschoten.

FC Uitgeest: Bleeker, T.Duijn, Idema, Vrouwe, Beentjes, Olgers (75e R.Brouwer), Putter, Hamaker, J.Brouwer, Dekker, Half.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Jorn Brouwer

Hij keek niet vrolijk na afloop. Wat wil je? Verliezen en toch speler van de wedstrijd. Het is niet de meest gewilde combinatie. Doorslaggevend was zijn fraaie rol bij het enige doelpunt van FC Uitgeest vandaag. Toch maar even samen op de foto met Job Tiebie uit JO-10-1 en de door De Groot verzekeringen gesponsorde wedstrijdbal. Job is overigens volgend seizoen speler van AZ. Succes Job.

Foto’s: Rob en Marianne Jonker