FC Uitgeest redt het vege lijf en blijft in de 2e klasse

Nieuws

 

Ja, het was een opluchting. Spelers, staf en trouwe supporters vierden het als een overwinning terwijl het “maar” een 2-2  gelijkspel was tegen LSVV, die eveneens vocht voor lijfsbehoud. Terecht overigens want nu nog weer een circus ingaan met wedstrijden in de nacompetitie, met toch het risico van afdalen, zou niet goed gevoeld hebben. Met nog één wedstrijd te gaan zondag a.s. tegen HSV (dat al kampioen is) kan voorzichtig de balans worden opgemaakt van het seizoen. Als je het in één woord zou moeten samenvatten zou ik zeggen “wisselvallig”. Hele goede wedstrijden werden afgewisseld met matige, was de verdediging paraat dan werd aanvallend te weinig gebracht. Was de voorhoede op dreef dan waren er weer ongelukkige momenten achterin. Kortom geen evenwicht. Met name de eerste helft van het seizoen was matig met als dieptepunt de 0-6 thuisnederlaag tegen ZAP. Vlak na de winterstop echter werd er weer heel knap gewonnen tegen de latere kampioen HSV.  Al met al kan bij een overwinning zondag tegen HSV toch nog het respectabele aantal van 37 punten worden behaald en kun je nog zomaar 5e worden in de eindstand. Dat geeft de burger dan wel weer moed.

In de “do or die” wedstrijd tegen LSVV, gespeeld op het B-veld in verband met de finalewedstrijden van het ICGT, keek FC Uitgeest al vrij snel tegen een achterstand aan via de slimme Boy Kanse. 0-1.  Maar de thuisploeg herpakte zich, spelers gooiden zich vol overgave op de bal en er werd soms aardig gecombineerd. Het leidde in de 31e minuut tot de volkomen verdiende gelijkmaker. Een prachtig genomen vrije trap van Kick Smit, die ook vandaag weer een puike wedstrijd speelde, werd steenhard binnen gekopt door de dit seizoen wel vaker scorende Stan Vrouwe. 1-1

FCU drukte door en kreeg in de 36e minuut loon naar werken. Een schot van Daan van den Booren werd van richting veranderd en de keeper had het nakijken. 2-1. Helaas was dat niet de ruststand want een wel erg ongelukkig moment van de verder prima keepende Lex de Haan bracht de bal voor de voeten van Toorenburg die beheerst binnen schoot. 2-2.

In de tweede helft werd het steeds meer een vechtwedstrijd. FC Uitgeest dat in elk geval het gelijke spel wilde binnenhalen en LSVV dat moest winnen om uit de problemen te blijven. Toch was het steeds de thuisploeg die eerder bij de 3-2 was dan andersom. Zo bleef het 2-2, was FC Uitgeest veilig en de opluchting groot.

Vanaf nu kan toe gewerkt gaan worden naar het nieuwe seizoen. Trainers Rutz en Davies zullen de club verlaten en onder leiding van de nieuwe trainer  Jurg Bosman kan het best wel talentvolle FC Uitgeest, aangevuld met de dit seizoen uitstekend spelende routiniers, misschien een grotere rol van betekenis spelen in die tweede klasse.

Uw Afvallende Bal zal het allemaal weer met veel plezier gaan volgen.

De Afvallende Bal