FC Uitgeest ploetert naar een gelijkspel.

Nieuws

Het gaat allemaal niet meer vanzelf bij FC Uitgeest. Na het moeizame gelijkspel tegen Hillegom vorige week volgde afgelopen zondag op een koud en winderig (lastig voetballen hoor!) sportpark De Koog opnieuw een gelijk spel ( 1-1), ditmaal tegen het Noord-Hollandse LSVV. Mochten de Uitgeesters in de eerste wedstrijd nog in de handen knijpen, spelend met negen man, vanwege een hele late gelijkmaker was er nu de teleurstelling over een niet behaalde overwinning. Kansen genoeg maar zoals vaker dit seizoen is het te veel “net niet”. Natuurlijk blijft doelpunten maken één van de moeilijkste facetten van het voetbal op elk niveau, maar situaties waarbij een speler alleen op de keeper afkomt zijn honderd procent kansen waarvan je er in een seizoen niet teveel mag missen. Vandaag stond de teller op drie en niet één werd er benut. Misschien dat de terugkeer van spits Lester Half daar verandering in gaat brengen.

FC Uitgeest startte verrassend genoeg met Bram Dekker als rechterspits die daarmee zijn debuut maakte in de basis van FCU. Dat deed hij overigens niet onverdienstelijk. Bram is een twintigjarige  talentvolle voetballer uit de eigen jeugd die al wekenlang goed speelt in het tweede elftal en daarmee zijn plaats afdwong. Bij de thuisclub ontbraken Mike Olgers en Jelle Hopman vanwege schorsingen en zijn Sven Koning en Emiel Sinnige nog steeds geblesseerd. Bijna was er een droomdebuut voor Bram Dekker want al in de 2e minuut kwam hij alleen voor keeper Rouwhorst maar het goedbedoelde “stiffie” miste enige precisie. FCU bleef aandringen maar de goal viel aan de andere kant. Een door de wind tegengehouden bal werd, in de 20e minuut, verkeerd beoordeeld door rechtsback Dennis de Wit maar niet door de lepe Toine Merk die alleen voor keeper Roos niet faalde. 0-1. Boos en getergd toog de thuisploeg naar voren met een verdiende gelijkmaker als gevolg. Hoog en imposant tornde “hij” in de 27e minuut boven alles en iedereen uit om vervolgens de bal steenhard, onder de lat van de verbijsterde keeper Rouwhorst, als een granaat te laten exploderen. “Hij”, was Paul Groen. 1-1

De tweede helft gaf meer evenwicht tussen beide ploegen te zien maar ook nu weer waren de beste kansen voor FC Uitgeest. Zo kon ook de helaas al weken matig spelende Margel Muzo in de 60e minuut alleen voor keeper Rouwhorst niet tot scoren komen en was ook Jorn Brouwer in de 70e minuut eveneens alleen voor de keeper onzorgvuldig in de afwerking. Ondertussen had Lester Half zijn opwachting gemaakt voor Margel Muzo waarmee in ieder geval de aanval van FCU een veel dreigender karakter kreeg. De wedstrijd werd in stijl afgesloten met een mooie kans van Paul Groen in de 92e minuut die geheel vrij kon uithalen maar zijn schot naast het doel zag verdwijnen. Zo bleef het teleurstellend 1-1, was het wederom ploeteren voor een puntje en moet de ploeg van Florian Wolf vrezen dat het seizoen in de competitie in elk geval als een nachtkaars uitgaat. Wat rest is de kwartfinale van de beker. Donderdag 29 maart a.s. mag FCU het op het eigen complex opnemen tegen hoofdklasser SDO. Komt dat zien! Wie weet???

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Roos, de Wit, Vrouwe, Groen, T.Duijn, Putter, Dekker (68e Dijkkamp), Smit, Duijn, Brouwer (84e Yeboah), Muzo (61e Half).

 

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Jordy Duijn.

Zie hem schaven, zwoegen  en bikkelen, gaten dichtrennen, de opbouw van de tegenstander verstoren, ruimtes voor anderen creëren en pogingen doen om in scoringspositie te komen. Jordy Duijn, de ultieme “ploeteraar” in het veld. Hard nodig als het allemaal niet vanzelf gaat. De jury zag het en beloonde hem daarvoor.

Foto Marianne Jonker