FC Uitgeest ploetert in de polder en verliest

Nieuws

 

 

F

FC Uitgeest zou het zichzelf zo veel makkelijker hebben gemaakt als het in de eerste helft tegen het stugge maar verder kwaliteitsarme Medemblik, de paar opgelegde kansen die het kreeg gemaakt zou hebben. Het gebeurde niet, sterker nog de ploeg kwam zelfs op achterstand. Net toen in de tweede helft met de gelijkmaker de ommekeer aanstaande leek liep het weer tegen een zeperd op. Zo werd er onnodig met 2-1 verloren van een ploeg die wel weet hoe je FC Uitgeest moet bestrijden namelijk met tomeloze inzet ervoor zorgen dat FCU niet aan voetballen toekomt. Het ligt FC Uitgeest niet zo. Zonde want zo blijft het degradatiespook boven de Uitgeester horizon hangen.

FC Uitgeest miste vandaag Niels Duijn met als zijn logische vervanger Lars Ouwehand. Al in de 7e minuut had het raak kunnen zijn voor FCU. Quinten Koster werd fraai aangespeeld, maar oog in oog met keeper Harms maakte hij net de verkeerde keuze. Ondertussen probeerden beide ploegen een manier te vinden om met de, bij vlagen krachtige, wind om te gaan. Een lastige opgave waar Medemblik beter in slaagde dan FCU door de bal vooral laag te houden. In de 36e minuut leek Daan van den Booren na een puike voorzet van Rens Brouwer de bal binnen te kunnen koppen maar ook nu was de keeper paraat. Maar ja, beter voetballen en kansen krijgen zegt niet alles in voetbal. In de 39e minuut kreeg de thuisploeg een onnodig weggegeven vrije trap. De beste speler aan de kant van Medemblik, Wenners, zette ze zich achter de bal die hij vervolgens als het ware liet drijven op de wind waarna de bal pardoes in de kruising vloog. 1-0 .

Nog voor rust waren er voor de gasten riante mogelijkheden om de score gelijk te trekken, maar zowel Rens Brouwer en Sem Buur hadden bij verschillende mogelijkheden het vizier niet op scherp staan. Dat veranderde al vrij snel na rust waarin overigens Thijn Ursem besloot in de kleedkamer achter te blijven na een flinke botsing. Na een uitstekende actie van Rens Brouwer in de 49e minuut kwam de bal bij Daan van den Booren die beheerst scoorde. 1-1.

FC Uitgeest bleef daarna de betere ploeg maar liep toch wederom tegen een achterstand aan. Een verdwaalde bal in de 64e minuut achter de verdediging van Groengeel zette plotseling die dekselse Wenners alleen voor de keeper. Hij faalde niet. 2-1. Weer liep FCU achter de feiten aan. Hoezeer ze ook daarna hun best deden om in ieder geval de gelijkmaker te scoren, het lukte allemaal niet meer. Geen bal viel meer goed en het spel werd steeds onsamenhangender. Zij van Medemblik gooiden zich overal voor terwijl de onzen geen kans meer wist te creëren. Zo bleef het 2-1 en daar was FC Uitgeest helemaal niet blij mee. Maar meer dan de uitslag moet toch vooral het geploeter in de tweede helft zorgen baren. Het zal nog een heel gevecht worden om in de tweede klasse te blijven.  Toch heb ik daar alle vertrouwen in. Alleen, dan zal het scherper en beter moeten.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, de Meij, Vrouwe, Buur, Beentjes, K.Smit, Q.Koster, Ouwehand (45e Wilffert), Ursem (45e B.Koster), Brouwer, van den Booren (76e Rutz).