FC Uitgeest: ploeteren in de polder

Nieuws

 

 

 

 

Leuk was het niet maar twee teams moesten er zondag maar het beste van maken; een spelletje voetbal spelen met een harde wind die schuin over het veld staat. Iedereen die zelf gevoetbald heeft weet hoe lastig het is. Zelf heb ik nog een nare ervaring uit lang vervlogen tijden waarbij ik als laatste man volledig onder de bal doorliep omdat de bal gevangen door de wind besloot een paar meter verder te komen als dat ik had ingeschat. Bleek nog de winnende treffer te zijn ook voor de tegenpartij. Meelijwekkend was zondag dus het gedwongen geploeter op een open stuk veld van twee teams die er toch nog in slaagden om de toeschouwers te vermaken, maar dan met soms clownesk gegoochel met de bal. Scoren onder deze omstandigheden bleek echter een brug te ver met een logische 0-0 tussen FCU en Kolping Boys uit Alkmaar als uitslag.

FC Uitgeest moet het even doen zonder Rens Brouwer (op reis) en vandaag zonder de afwezige Stan Vrouwe. Hun vervangers heetten Mike Beentjes en Daan Hamaker. De thuisploeg leek in de eerste helft nog het beste om te gaan met de omstandigheden. Vooral Kick Smit onderscheidde zich in die fase met een aantal prima passes die, indachtig les één van het werkboek “voetballen met harde wind”, over de grond gingen. FCU had vooralsnog het beste van het spel met in de 18e minuut een goede kans voor Daan Hamaker die zijn inzet in het zijnet zag belanden en een hele grote kans in de 26e minuut voor Max Dekker die les twee van het werkboek ( “Kijk zo lang mogelijk wat de bal doet”) oog in oog met keeper de Vries leek te vergeten en misschien te snel de bal wilde schieten. Het gevolg was een half geraakt rollertje die de doelman niet kon verontrusten.

Toch was er, ondanks de weersomstandigheden, in de 39e minuut nog die ene mooie aanval. Yannick Draaijer werd prachtig vrijgespeeld, zijn strakke voorzet leek recht in de voeten van de vrijstaande Max Dekker te belanden ware het niet dat verdediger de Goede van Kolping Boys er nog net een voet tegen aan wist te zetten.

Na rust ging het geploeter onverdroten verder en zagen we linksaf gespeelde ballen die een rechtse wending namen, toevallige “moonballs” waarvan spelers zich seconden lang afvroegen waar de bal terecht zou komen en een paar mooie reddingen van keeper Sem Bleeker op ballen die zonder enige kwaliteitsimpuls van de tegenstander toch op zijn doel af kwamen.

Zo was het en bleef het 0-0. Een uitslag waar uiteindelijk beide partijen maar tevreden mee waren. Het was niet anders vandaag. Ze hadden in ieder geval een gelijke beloning ontvangen voor hun “geploeter in de polder”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Idema, Hamaker, Putter, Tosun, Duijn, Smit, Dekker (54e Half), Olgers, Draaijer (74e Markes)

  • Bakkum en Krook speler van de wedstrijd: Sem Bleeker

    Hij is rustig, oogt ontspannen voor en na de wedstrijd, heeft nog wel eens de neiging om medespelers en toeschouwers een hartverzakking te bezorgen met risicovolle handelingen, maar vandaag had hij een paar mooie reddingen op zijn conto. De jury had het gezien. Sem van harte gefeliciteerd. Hier op de foto met de pupil van de week Tijs van Iperen (JO9-5) en de door het ICGT gesponsorde wedstrijdbal